Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Voor wie vakantie gelijk staat aan inpakstress

10 tips voor het inpakken van jouw reisbagage

Wat voor weer wordt het? Ga je kamperen of verblijf je in een luxe hotel? Enkele logische vragen die je jezelf moet stellen voordat je attributen in jouw koffer gooit. Vakantie staat voor velen nog gelijk aan inpakstress. Met de zomer in volle gang dan ook tijd voor tien handige inpaktips. Van Check-in PR, voor jou. Succes!

1. Neem de tijd

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; op het allerlaatste moment trek je wat kleren uit je kast, de lenzenvloeistof uit het badkamerkastje en de snorkels van zolder. Wil je geen stress, neem dan echt de tijd om je koffer in te pakken voordat je op reis gaat. Zo voorkom je dat je dingen onnodig vergeet, of juist met een overschot aan kleding van plek naar plek zeult.

2. Less is more

Veel van ons zijn bang te weinig kleding in te pakken. Achteraf blijkt 9 van de 10 keer dat kleding ongedragen in de koffer is blijven zitten. Zonde! Ga dan ook uit van het principe 'less is more'. Bekijk je kleding niet als losse items, maar maak bijvoorbeeld 7 outfits van slechts enkele items. Door slim te combineren, mixen en matchen, heb je meer met minder!

3. Rollen niet vouwen

Als je eenmaal hebt uitgezocht wat er mee moet, kan het echte inpakken beginnen. Vouw je kleren niet, maar rol ze op. Zo voorkom je niet alleen kreukels, je houdt ook nog eens mee ruimte over in je koffer. Echt waar!

4. Koop lokaal

Als Nederlander nemen we graag onze eigen boodschappen mee naar een vakantiebestemming, van hagelslag tot wasmiddel en van melk tot boter. Maar zeg nu zelf, dat is toch helemaal niet nodig? In Griekenland is er ook een Lidl en op Sardinië verkopen ze ook shampoo in de supermarkt. Zeker als je vliegt; bedenk goed wat je meeneemt en wat je beter ter plekke kunt kopen. Scheelt een hoop gesjouw.

5. De vaccuümzak

Heb je toch echt die dikke jas nodig of die sweater voor als het 's avonds koud wordt? Gebruik een vaccuümzak om je grote items in op te bergen. Gebakken lucht, daar heb je niets aan, dus die duw je net zo makkelijk uit je kleding.

6. Sorteer je kleding

Zeker als je langer op reis bent en uit je koffer of backpack leeft, scheelt het je heel wat tijd wanneer je je items sorteert. Maak een (vaccuüm)tasje met shirts, ééntje voor broeken, ééntje voor ondergoed, enzovoorts. Zo hoef je niet heel je koffer of tas door te spitten wanneer je op zoek bent naar dat ene shirtje, maar enkel de 'afdeling' van het item.

7. Plak doppen dicht

Je kent het misschien wel.. Je opent je koffer en je denkt wat plakt er zo? Je shampoo fles is opengesprongen of de fles met lenzenvloeistof heeft zijn dop verloren. Mocht je deze items echt zelf mee willen nemen, plak de dop dan nog even extra goed vast met plakband en doe ze in een afsluitbare plastic zak.

8. Gebruik de holle ruimtes

De binnenkant van je schoen, je lege brillenkoker (want die zit op je neus), allemaal loze ruimtes waarin je kleine spullen zoals sieraden, lenzendoosjes en sokken prima in kwijt kunt.

9. Zware spullen onderop

Het klinkt misschien als een open deur, maar vaak genoeg zie je rolkoffers omvallen of reizigers struggelen met hun backpacks. Zorg dat de zware spullen onderin liggen en de lichtere spullen bovenop. Denk ook na over items die je eventueel snel nodig hebt. Leg deze bovenop, dan hoef je niet alles om te gooien.

10. Houd belangrijke en waardevolle spullen dichtbij

Dit betekent dat of je nu met de auto, de trein, de fiets of het vliegtuig reist: zorg er altijd voor dat je belangrijke zaken zoals je paspoort, creditcard, zonnebril, medicijnen et cetera binnen handbereik hebt. Het is je wellicht nog nooit overkomen, maar op luchthavens worden er koffers wel eens naar een verkeerde bestemming gestuurd, of in de trein verkeerde koffers meegenomen.