Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Reizen is écht niet alleen maar leuk

Het leed dat vakantie heet

Het begint al met het boeken van de vakantie. Wie wil waar heen? Wat kost een ticket? Waar verblijf je? Wordt het Airbnb of zoek je toch een hotelletje uit via Booking.com? Leg je de organisatie van je reis volledig in iemand anders handen neer of ga je op de bonnefooi? Zodra de reis geboekt is, gaat het verder met het pakken van de koffers. Een maximum aantal kilo's voor in het vliegveld, wat gaat het weer worden? Nee, vakantie vieren gaat niet altijd over rozen. Met pech langs de snelweg in Frankrijk, of geulen graven om je tent vanwege het niet voorspelde noodweer. Dit is het leed dat vakantie heet, met daarboven op nog eens heel veel ergenissen. NBTC NIPO Research deed in opdracht van reviewplatform Zoover onder meer dan 2.000 respondenten onderzoek naar de grootste ergenissen op vakantie. Herken jij je er in? 

Erg erger ergst

Geluidsoverlast? Daar ergeren vrouwen zich enorm aan (14%), evenals een tegenvallende accommodatie of kampeerplek (14%) en ongedierte (11%). Mannen lijken met deze ongenode gasten minder problemen te hebben, bij hen moet je niet aankomen met herrie en slecht weer. Opmerkelijk is dat de ondervraagden zich ook behoorlijk kunnen storen aan drukte op toeristische trekpleisters, maar het hen dan weer niet weerhoudt om deze plekken te bezoeken. Toch zijn er veel 35-plussers die meer geld neerleggen voor hun vakantie om andere toeristen te mijden.

Kids playing

Selfi(e)sh

Toeristen die SELFIES maken, daar ergeren we ons met z'n allen kapot aan (37%). Op veel plekken zoals in musea is het al verboden om een selfie-stick te gebruiken. Niet alleen door ergenissen van andere musea bezoekers, maar ook omdat de kunstcollectie zelf in gevaar raakte. Wel is het zo dat jongeren zich minder aan het maken van selfies ergeren, dan de oudere doelgroep. Dit zal geen verrassing zijn, daar de jonge generatie is opgegroeid met een telefoon in de hand.

Selfiesh

En verder...

En dan zijn er natuurlijk de alom bekende irrities zoals het claimen van strandbedjes door 'handdoekje te leggen', slecht uitzicht vanuit het vakantieverblijf, andermans kinderen, mannen die speedo's dragen én... het tegenkomen van andere Nederlanders! Eigenlijk hetzelfde als een hekel hebben aan de drukte, terwijl je er zelf onderdeel van uitmaakt, niet?