Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Nausicaa

NAUSICAÁ, het Nationaal Oceanium in Boulogne-sur-Mer, is veel meer dan een mooi aquarium. Het is het grootste ontdekkingscentrum van de zee in Europa. Haar unieke programma informeert het publiek over de relatie tussen mens en zee op een pedagogische, wetenschappelijke en inspirerende wijze. In de afgelopen 25 jaar verwelkomde NAUSICAÁ meer dan 15 miljoen bezoekers en trad naar voren als een belangrijke speler op het vlak van milieubewustzijn. De missie van het centrum is vooral informeren en motiveren van het publiek voor het beter beheer van de oceanen. NAUSICAÁ kreeg het label 'Center of Excellence'van UNESCO voor haar educatieve programma's. 

Nausicáa ligt in Boulogne-sur-Mer, op 3 uur rijden van de Nederlandse grens. Net wat ver voor een dagtrip, maar gelukkig heeft de regio genoeg te bieden voor een (lang) weekend. Bewonder de Côte d'Opale, wandel door het natuurpark dat de stad omringt of bezoek de charmante kustplaatsen.