Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Puy du Fou versnelt ontwikkeling

Groeiend succes en nieuwe plannen

Puy du Fou, het één na grootste themapark van Frankrijk, versnelt zijn internationale ontwikkeling en zet zijn succes door in Frankrijk. Op vrijdag 30 augustus j.l. vierde het bedrijf de opening van Puy du Fou España in het Spaanse Toledo met de spectaculaire première van “El Sueño de Toledo”. Zo’n 4.000 gasten kwam af op het nachtelijke spektakel dat 1500 jaar geschiedenis van Spanje doet herleven en de showkunsten van het ijzersterke team van Puy du Fou wederom onderstreept. Ook in Frankrijk is het park in topvorm met naar verwachting eind dit jaar wederom een recordseizoen op zak, gekenmerkt door een uitzonderlijke zomer en een toename in de verblijfsduur in het park en de themahotels. 

Meer bezoeken en langere verblijven

Het seizoen 2019 ging sterk van start met een aanzienlijke toename in het aantal bezoekers tijdens de paasvakantie (9%). Ondanks een wispelturige zomer, met hittegolven en sombere wolken, groeide het bezoekersaantal in augustus met 3% en telde het park recorddagen met meer dan 25.000 dagelijkse parkgangers. Meer dan ooit kozen gasten van Puy du Fou voor een meerdaags bezoek en de duur van het verblijf wordt steeds langer.         

+ 6% van bezoeken aan het Grand Parc gedurende 2 dagen en meer

+ 15% van een verblijf in Puy du Fou gedurende 2 dagen en meer


Nieuwe details over seizoen 2020 onthuld

Met de zeer goede resultaten van de afgelopen jaren, zijn de voorbereidingen voor het seizoen van 2020 in volle gang. Puy du Fou kondigt naast originele creaties nu ook de opening aan van een zesde themahotel, Grand Siècle. Het hotel zal zo’n 500 kamers en 2.500 bedden tellen, zodat nog meer mensen hun bezoek kunnen uitbreiden. In het voorjaar 2020 zal tevens een nieuw congrescentrum van maar liefst 10.000 m2 worden geopend. Le Molière Theatre zal fungeren als locatie voor zakelijke evenementen onder de sterren van de Zonnekoning.

Over Puy du Fou

Puy du Fou werd opgericht in 1978 en is een volledig atypisch themapark. Het werd twee keer verkozen tot beste park ter wereld: in maart 2012 in Los Angeles (Thea Classic Award) en opnieuw in november 2014 in Orlando (Applause Award). In 2018 kreeg het de Award van het beste park in Frankrijk en Europa en stond het op een 3de plaats in de wereldranglijst volgens de Tripsadvisor Traveller’s Choice Awards voor attractieparken. Vandaag is het het tweede grootste park van Frankrijk met meer dan 2 301 000 bezoekers in 2018. Puy du Fou is een groep die bestaat uit hoofdzakelijk een Association Loi 1901 (een vereniging zonder winstoogmerk) en een SAS (Société par Actions Simplifiées). De vereniging organiseert het Cinéscénie spektakel met 4000 vrijwilligers en heeft de SAS in handen die het Grote Park beheert (63 dag- en avondspektakels, 4 historische dorpjes, 22 restaurants en 5 themahotels). De twee organisaties verzekeren hun toekomst door Puy du Fou Academie (een lagere school ‘kunst & studies’) en Junior Academie (artistiek opleidingscentrum) te financieren. Beide leiden jaarlijks ruim 700 jongeren op in de spektakelkunsten en -technieken. Met Puy du Fou International verspreidt het park zijn knowhow over de wereld en geeft het advies over de creatie van parken en spektakels volgens het model van Puy du Fou. Sinds zijn oprichting kent Puy du Fou een constante groei dankzij zijn artistieke lef en permanente investeringen. www.puydufou.com

©Puy du Fou España

©Puy du Fou España

©Puy du Fou España

©Puy du Fou España