De Ultra Trail du Mont Blanc

De Ultra Trail du Mont Blanc

Savoie Mont Blanc & de Ultra Trail du Mont Blanc, een huwelijk door de natuur.

Nog maar een paar dagen te gaan voor de start van de UTMB. Dit is een wereldberoemde mythische race die van 22 tot 28 augustus in Chamonix zal plaatsvinden. L’ Agence Savoie Mont Blanc kondigt met trots aan dat het voor de eerste keer partner is van het event. Dit is de ideale gelegenheid om de bestemming, namelijk de beste plek voor trailrunning, te promoten onder de 10.000 lopers van alle nationaliteiten. Ook is het de uitgelezen kans om de Haute-Savoie en de Savoie ook buiten zijn grenzen onder de aandacht te brengen. 

Het bijzondere aan dit evenement is dat dit jaar 95 Nederlandse lopers mee doen aan de Ultra Trail du Mont Blanc. Dit betekent dat Nederland op de 17e plek staat als best vertegenwoordigde land dat meeloopt in de UTMB. Ook doen er 274 Belgische lopers mee. 

Savoie Mont Blanc, het Eldorado van de trails

De Ultra Trail Mont Blanc (UTMB), een van de meest begeerde loopevenementen ter wereld, trekt elk jaar 10.000 lopers van 104 nationaliteiten, verdeeld over 7 etappes en meer dan 100.000 toeschouwers gedurende de week. Voor het eerst zijn L’ Agence Savoie Mont Blanc en de UTMB partners om de waarden van het parcours en de bergen te promoten.

‘’Door meer te investeren in de disciplines in de openlucht, een waar merkteken van de identiteit van het gebied, activeert L’ Agence Savoie Mont Blanc nieuwe aspecten in zijn evenementenstrategie. De link met de UTMB ligt voor de hand en matcht logisch gezien met onze waarden van natuurlijkheid en verantwoordelijkheid voor het milieu’’ verklaart Michaël Ruysschaert, Managing Director van L' Agence Savoie Mont Blanc.

In zijn geheel telt de populariteit van trailrunnen meer dan 900.000 liefhebbers in Frankrijk, met een explosieve groei in de afgelopen tien jaar. Deskundigen menen dat de jaarlijkse groei van deze sector tussen de 5 en 10% moet liggen. Als Frankrijk de belangrijkste organisator van wedstrijden in dit discipline is, dan is de Savoie Mont Blanc het speerpunt, met 140 evenementen op de kalender. Deze evenementen worden meestal in het voorjaar en het najaar georganiseerd, zodat de zomergasten minder talrijk zijn en het einde van het seizoen beter wordt afgesloten. De evenementen gaan vaak gepaard met boekingen van toeristische verblijven door de deelnemers en hun begeleiders en genereren hierdoor aanzienlijke economische voordelen voor de regio. Bij de UTMB is er 13 miljoen euro aan directe inkomsten voor de 18 gemeenten van de Mont Blanc-regio.

Savoie Mont Blanc in de voorhoede

Gedurende een deel van het evenement (van maandag 22 tot vrijdag 26 augustus) zal het team van L’ Agence Savoie Mont Blanc worden paraat staan om de trailrunners te ontmoeten en hen te helpen de rijkdom van de regio en haar 8.000 km aan routes gewijd aan trailrunnen te ontdekken. 

Facts
Savoie Mont Blanc:

140 evenementen het hele jaar door
8.000 km aan routes
8 wandelgebieden 
De UTMB:

10.000 runners
100.000 toeschouwers
2.400 vrijwilligers
13 miljoen euro aan directe inkomsten voor de regio