Barbados kondigt plannen aan voor inhuldigingsevenement tijdens Legends Tour

 

23 februari 2024 - Komend voorjaar zal van 3 tot en met 5 mei 2024 het Barbados Legends golftoernooi plaatsvinden, met onder leiding van golflegende Ian Woosnam een inhuldigingsevenement. Het toernooi vindt plaats op Apes Hill Barbados, een van de beste golfbanen van Barbados, waar de beste golfers aanwezig zullen zijn.

Apes Hill Barbados Golf Resort

Barbados Tourism Marketing Inc. (BTMI) is de trotse hoofdsponsor van het evenement. Craig Hinds, Chief Executive Officer van de BTMI zegt hierover: "Het is passend dat de Legends Tour plaatsvindt op de Apes Hill, een van de beste golfbanen van Barbados. De Legends Tour, een onderdeel van de European Tour Group, heeft Barbados gekozen als podium voor dit eerste evenement in mei. Dit is niet alleen een golftoernooi; het is een kans voor Barbados om zijn allure te tonen aan mensen uit Noord-Amerika, Europa, Azië en Afrika”. 

Jody Addison, Directeur Golf van Apes Hill, bevestigt dat de baan volledig is uitgerust om topgolfers van over de hele wereld te verwelkomen, zoals Michael Campbell. Winnaar van het US Open in 2005 die beroemd werd vanwege zijn opmerkelijke overwinning van slechts twee slagen op Tiger Woods.

Barbados Legends
Met golficoon en Apes Hill ambassadeur, Ian Woosnam, zal het toernooi een scala aan golfgrootheden verwelkomen die een van de beste nieuwe banen van de sport zullen betreden; de pittoreske par-72 baan die in 2022 heropend werd na een herontwerp door de legendarische baanarchitect Ron Kirby.

Phil Harrison, CEO van de Legends Tour, zei: "Het Caribisch gebied staat hoog op onze lijst sinds de rebranding als de Legends Tour in 2020, en we zijn verheugd dat we een toernooi mogen organiseren op deze prachtige nieuwe golfbaan."

Het evenement is een van de eerste stops op een recordbrekend schema voor de Legends Tour in 2024 waarvan een groot deel nog moet worden onthuld. Naast de competitie zal er een unieke 'Legends Experience' zijn, die gepassioneerde golffans de kans geeft om samen met hun helden af te slaan in toernooien voor de tv-camera's en het publiek.

"Het is een eer om de Legends Tour te verwelkomen op Barbados en een nog grotere eer om als ambassadeur van het resort een evenement te organiseren op Apes Hill Barbados. Het is geweldig om de jongens na 15 jaar weer op Barbados te verwelkomen. De baan is gewoonweg adembenemend, met een reeks prachtige holes met uitzicht over de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Ik ken veel spelers uit de Tour en ik kan uit eerste hand zeggen hoeveel ze de baan zullen gaan waarrderen. Het belooft een van de meest verwachte toernooien te worden op het schema van de Legends Tour voor 2024," aldus golflegende Ian Woosnam.

(Vanaf links) Jody Addison, Directeur Golf, Apes Hill Barbados; Craig Hinds, CEO  Barbados Tourism Marketing Inc.; Phil Harrison, CEO van de Legends Tour en Golf Icoon en Apes Hill Ambassadeur, Ian Woosnam.

Barbados positioneren als golfbestemming
Het BTMI blijft zich inzetten om de diverse aspecten die de bestemming Barbados te bieden heeft onder de aandacht te brengen. Naast dit evenement werkt het BTMI samen met de PGA TOUR als officiële toeristische sponsor van de PGA TOUR en PGA TOUR Champions. Deze samenwerkingen laten niet alleen de uitmuntendheid van onze golfbanen zien, maar ook de warmte van onze gastvrijheid en de rijkdom van onze cultuur," aldus waarnemend CEO van BTMI, Craig Hinds.

Meer informatie over Barbados? www.visitbarbados.org

                                                                                

Over Barbados
Barbados, gelegen in de oostelijke Caraïben, is een idyllisch eiland dat bekend staat om zijn witte zandstranden, kristalhelder turquoise water en levendige koraalriffen. Het is niet alleen een populaire toeristische bestemming vanwege zijn adembenemende landschappen, maar ook vanwege de warme gastvrijheid van de lokale bevolking, die de rijke cultuur van het eiland weerspiegelt. Met een mix van koloniale invloeden en een levendige Caribische sfeer, biedt Barbados een scala aan activiteiten, variërend van ontspannen zonnebaden tot het verkennen van historische bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende Garrison Savannah. Het eiland staat ook bekend om zijn levendige festivals, smakelijke lokale gerechten zoals cou-cou en flying fish, en de opwindende ritmes van calypso-muziek. Barbados is werkelijk een parel in de Caribische Zee, waar bezoekers kunnen genieten van een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen. Bezoek de website: www.visitbarbados.org