5x de beste surfspots op Barbados

 

4 april 2024 - Barbados, omgeven door kristalhelder water en parelwitte zandstranden, wordt alom erkend als een paradijs voor surfers. Deze reputatie werd recent nog versterkt tijdens het World Surf League Barbados Surf Pro QS 5000 evenement, het grootste surfkampioenschap in het Caribisch gebied. Surfers van over de hele wereld verzamelden zich op het beroemde Soup Bowl-strand om te genieten van enkele van 's werelds beste golven tijdens deze wedstrijd. Dankzij de unieke ligging van het eiland ontvangt Barbados de golven vanuit alle windrichtingen. Het is daarom de ideale bestemming voor surfers van alle niveaus, van beginners tot doorgewinterde professionals. Wij geven je de 5 beste surfspots van Barbados.

© Barbados Tourism Marketing Inc.

1.Soup Bowl
De iconische Soup Bowl aan de ongerepte oostkust van Barbados staat bekend om zijn krachtige branding en trekt ervaren surfers van over de hele wereld aan. Deze spot is vooral levendig tussen november en april en heeft zijn naam te danken aan de kenmerken van de populaire spot. De krullende voorkant van de golf vertegenwoordigt namelijk de 'bowl', terwijl het witte water na het breken van de golf wordt beschouwd als de 'soup'.

2. Freights Bay 
Voor beginners biedt Freights Bay aan de zuidkust van het eiland ideale omstandigheden om te leren surfen. Met zijn langgerekte linkerbrekers en minimale stroming is deze locatie perfect geschikt voor longboarders, gemiddelde surfers en nieuwkomers in de watersport. Wat ook uniek is aan surfen bij Freights, is dat je tijdens het surfen wellicht de ereburgers van Barbados ziet, de schildpadden. Freights Bay ligt ook op een steenworp afstand van Oistins Bay Garden; een culturele schat waar je de heerlijkste Barbadiaanse gerechten en smaakvolle vis kunt krijgen. Toeristen en de lokale bevolking komen op vrijdagavond massaal naar het vissersdorp om te eten, te drinken en karaoke te zingen.

3. Drill Hall / Brandons 
Brandons, ook bekend als Drill Hall, is een geliefde surfspot voor zowel lokale als internationale surfers. Het strand, gelegen aan de zuidkust van Barbados, biedt perfecte omstandigheden voor surfers van alle niveaus. Brandons ligt op slechts enkele minuten afstand van Bridgetown, de hoofdstad van Barbados, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze surfspot is populair bij veel lokale en internationale surfers, omdat de Barbados Surf Pro hier voor het eerst werd gehouden. 

© Barbados Tourism Marketing Inc.

4. Maycocks
In de afgelegen noordwesthoek van het eiland ligt Maycocks, een verborgen juweeltje voor ervaren surfers. Met zijn lange rechterbrekers en adembenemende uitzichten biedt deze locatie een uitdagende surfervaring voor diegenen die op zoek zijn naar avontuur buiten de gebaande paden. Deze verborgen schat van Barbados blijft relatief onbekend voor de meeste bezoekers, wat de aantrekkingskracht nog groter maakt. 

 

5. North Point 
Verscholen achter het verlaten North Point Surf Resort ligt een ander verborgen surfspot, North Point, dat beschouwd wordt als een leuke, maar uitdagende break voor ervaren surfers. Langs de weg naar North Point kun je een stop maken bij de enige toegankelijke zeegrot van het eiland, de Animal Flower Cave. Deze verbazingwekkende grot komt direct uit in de Atlantische Oceaan en dankt zijn naam aan de zeeanemonen die in de bassins van de grot te vinden zijn. Het gebied rond de grot is ook het belangrijkste punt van de legendarische Round Barbados Race, waar windsurfers de strijd aangaan met de vlagerige wind en golven van de noordkust.

Kortom, op Barbados zijn genoeg plekken waar surfliefhebbers van alle niveaus naar hartenlust kunnen surfen en het eiland via het water kunnen ontdekken. 

 

Meer informatie over surfen op Barbados? Dat lees je hier

Meer informatie over Barbados? Dat lees je hier.

© Barbados Tourism Marketing Inc.

Over Barbados
Barbados, gelegen in de oostelijke Caraïben, is een idyllisch eiland dat bekend staat om zijn witte zandstranden, kristalhelder turquoise water en levendige koraalriffen. Het is niet alleen een populaire toeristische bestemming vanwege zijn adembenemende landschappen, maar ook vanwege de warme gastvrijheid van de lokale bevolking, die de rijke cultuur van het eiland weerspiegelt. Met een mix van koloniale invloeden en een levendige Caribische sfeer, biedt Barbados een scala aan activiteiten, variërend van ontspannen zonnebaden tot het verkennen van historische bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende Garrison Savannah. Het eiland staat ook bekend om zijn levendige festivals, smakelijke lokale gerechten zoals cou-cou en flying fish, en de opwindende ritmes van calypso-muziek. Barbados is werkelijk een parel in de Caribische Zee, waar bezoekers kunnen genieten van een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen. Bezoek de website: www.visitbarbados.org