Fietsvakantie in Karinthië in de lente

 

2 april 2024 - Een unieke combinatie van prachtige uitzichten, perfecte fietsinfrastructuur en beweging in de frisse lucht. Voel na de kou van de winter eindelijk weer de warme zonnestralen op je huid. Hoor de vogels fluiten en ruik de geur van bloeiende lentebloemen terwijl je uitkijkt over een schitterend bergmerenlandschap. Dát is fietsen in Karinthië. 

Fietsen heeft iets magisch in de lente. Vooral in Karinthië, omdat de hele regio gemaakt lijkt te zijn om op twee wielen te verkennen. Het afwisselende landschap met majestueuze bergtoppen en de diverse fietsroutes maken deze zonnige regio in het zuiden van Oostenrijk de ideale bestemming voor een fietsvakantie.

©Gert Perauer / Kärnten Werbung

Fietsen langs meren en rivieren
De Drau-fietsroute is zonder twijfel de populairste fietsroute in Karinthië. Deze route volgt de Drau van Oost-Tirol naar Kroatië en doorkruist Karinthië over een afstand van 220 kilometer. Niet voor niets heeft de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) deze route met 5 sterren bekroond. Dankzij uitstekende bewegwijzering in beide richtingen en voornamelijk vlak terrein, is deze route uitermate geschikt voor gezinnen, senioren en fietsers die rustig hun conditie willen opbouwen. Ook aan verwennerij geen gebrek. Onderweg vind je maar liefst 55 restaurants om sportieve gasten te verwennen met culinaire hoogstandjes uit de Karinthische Alpen-Adriatische keuken. 

Het uitzicht op de glinsterende, warme meren is een onmisbaar onderdeel van de fietservaring in Karinthië. Daarom is de ‘Karinthische Merenroute’ ontstaan. Deze route van 420 kilometer neemt je mee langs 20 van de mooiste meren en rivieren van Karinthië, in de vorm van een horizontale acht, met overal prachtige uitzichtpunten. Onderweg bieden de vele zwemmeren de mogelijkheid om af te koelen in water dat tot wel 28 graden Celsius kan zijn.

©Gert Perauer / Kärnten Werbung

Overal huren, overal terugbrengen 
Ervaar Karinthië op de fiets zonder gedoe, dankzij het ‘Kärnten rent-e-bike’ verhuursysteem. Dit systeem is uniek in Oostenrijk en biedt 60 verhuurstations verspreid over het hele land voor alle soorten fietsen. Of je nu een moutainbike, e-bike, kinderfiets of stadsfiets nodig hebt, het motto luidt: 'overal huren, overal terugbrengen'.

Ook voor mountainbikers is er genoeg te ontdekken, met 3.600 kilometer aan gelegaliseerde fietsroutes en tientallen trails, waaronder 's werelds langste flow country trail in Bad Kleinkirchheim. Karinthië is werkelijk een paradijs voor fietsers die van de bergen houden.

Dus waar wacht je nog op? Stap op de fiets en vertrek! Alle gedetailleerde informatie vind je hier. 

©Gert Perauer / Kärnten Werbung