Ontdek een bijzonder staaltje architectuur in Zuid-Tirol

Schwarzensteinhütte

In Zuid-Tirol vind je natuurlijk fijne berghutten, maar deze springt er letterlijk bovenuit. Met een hoogte van maar liefst 3.026 meter is het de hoogst gelegen hut in Zuid-Tirol. De bouw van de Schwarzensteinhütte  is in 2017 afgerond en heeft een moderne architectuur. De hut is namelijk gebouwd in een zeshoekige vorm. De hoogte van deze hut biedt natuurlijk een prachtig uitzicht dat reikt van de Alpen tot aan de Dolomieten. Daarnaast is de hut het perfecte startpunt voor zowel zware als gemakkelijkere (gletsjer) tochten.

Kurtatsch wijngaarden

Ben je een wijnliefhebber? Dan zijn de prachtige wijngaarden van Kellerei Kurtatsch voor jou the place to be. Ze liggen in het dorp Kurtatsch op adembenemende steile hellingen van 220 tot 900 meter boven zeeniveau. Zo’n groot hoogteverschil binnen een gemeente is uniek in Europa. Deze hellingen bieden niet alleen een geweldig uitzicht, maar zijn ook ideaal voor de verschillende wijnsoorten die er groeien. Alle wijnen worden zo geproduceerd dat ze hun verschillende plaatsen van herkomst zoveel mogelijk weerspiegelen. Je kunt deze authentieke wijnbelevenis ook zelf ervaren door een tour te volgen of de unieke barrique-kelder ‘Dolomit’ met een natuurlijke rotswand te bezoeken.

Prinz Rudolf Smart Hotel

Ondanks dat het hotel pas in 2020 geopend is, weet het publiek dit bijzondere hotel al veel aandacht te geven. Het Prinz Rudolf Smart Hotel is ontworpen door DEAR Studio architecten Manuel Gschnell en Stefano Longo, die een focus hebben op innovatieve projecten. Maar wat maakt het hotel naast de moderne uitstraling en inrichting nu zo bijzonder? Het dak! Op het dak bevinden zich namelijk drie zwembaden, een sauna en als kers op de taart een infinity pool. Genieten met een grote G van het uitzicht over Meran/Merano, de Vinschgau-vallei en het Texelgroep gebergte met zijn natuurpark.

Andere bijzondere highlights

  • Hotel BRIOL in Barbian/Barbiano: een idyllisch hotel met uitzicht op de Dolomieten.
  • Hotel Milla Montis in Meransen/Maranza: met bijzondere bogen en donker hout een bijzondere accommodatie.
  • Floris green suites in Hotel Florian: met je eigen wellness en groen decor, allemaal in je eigen suite.
  • Hotel Buehelwirt: winnaar van de German design award 2019, een bijzondere bouwstijl en dat te midden van het Ahrntal.
  • Mirror houses in Bolzano/Bozen: jij hebt een prachtig uitzicht op de appelgaarde, maar van buiten ben je niet te zien. Met recht een unieke accommodatie.
  • Flurin hotel & restaurant: een van de oudste gebouwen in Glurns/Glorenza was ooit een gerechtsgebouw en gevangenis, nu een uniek hotel.
  • Oberholz hut in Obereggen: op 2096 meter hoogte de perfecte stop tijdens je ski- of hike dag.
  • Edelrauthütte: in the middle of nowhere is dit een hikers paradijs.
  • Pfitscher wijnhuis: de hele familie, tot aan opa aan toe is betrokken bij dit bijzondere wijnhuis met haar wijnvelden die stijl omhoog lopen.

Over Zuid Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk.  Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen.  Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl

Photo credits: 
© IDM Südtirol - Harald Wisthaler,  © Davide Perbellini, © IDM Südtirol - Manuel Kottersteger, © Milla Montis Danielzangerl