Ontspannen de winter door in Innsbruck

Winterse sferen en ontspanning kenmerken de alpien-urbane vakantiebeleving van de regio Innsbruck, die geen wens onvervuld laat. Zonder sportieve inspanning, maar juist wèl met veel ontspanning beleef je elke dag opnieuw de vrijheid om uit een uniek gevarieerd aanbod te kiezen: van zwerftochten door het historische centrum,  tot een gemoedelijke winterwandeling door het besneeuwde landschap of met een dagafsluiting in de sauna met bergpanorama om heerlijk op te warmen. Daarbij komen nog de culinaire hoogtepunten en regionale lekkernijen. Zo heerlijk kan een wintervakantie zijn!

Ultiem genieten

Winterzon in plaats van grijze nevel, met sneeuw bedekte bergtoppen en veel frisse lucht om krachtig in en uit te ademen – wie dit wintersprookje wil beleven, is in de regio Innsbruck op het goede adres. Innsbruck beschikt in totaal over 67 kilometer aan winterwandelpaden. Het afwisselende landschap laat zien dat wandelen niet alleen een activiteit voor de zomer is. Zonder twijfel maakt het winterwandelen zowel natuurliefhebbers als (culinair) genieters even enthousiast door de gezonde en fijne belevenis. Winterwandelen activeert niet alleen het hart- en vaatsysteem, maar doet het hart bij de aanblik van de unieke alpien-urbane coulisse ook van louter plezier sneller kloppen. De winterse ontdekkingsreis verloopt constant op goed geprepareerde trajecten en laat de mooiste plekjes van de regio zien. Van de start tot het eindpunt is de route goed aangegeven en ook aan rustmogelijkheden is geen gebrek. Een weetje: terwijl je minstens een uur in de frisse lucht onderweg bent, ontstaat heel gemakkelijk het wintersport effect.

Hup daar gaan we! Met een gemoedelijk tempo over het uitgestrekte landschap van het door de zon verwende Mieminger Plateau of omgeven door een hoogalpien tafereel door de bergbeklimmersdorpen in het Sellraintal wandelen. In deze regio kun je van het winterse uitstapje op idyllische en indrukwekkende wijze  genieten. Wie graag een beetje meer berglucht wil opsnuiven start zijn winterwandeling het beste op de Rangger Köpfl. Na een schilderachtige rit met de gondel kom je op het hoger gelegen uitgangspunt. Op de Rangger Köpfl in Oberperfuss zijn twee nieuwe winterwandelroutes in de mooiste zonligging uitgestippeld en zij beloven adembenemende uitzicht op de omliggende bergwereld. Het beste van alles: de rit met deze en andere kabelbanen is bij de Welcome Card inbegrepen, die gasten al vanaf twee overnachtingen bij deelnemende partnerbedrijven gratis ontvangen. Bovendien is de kaart het ticket voor al het openbaar vervoer in de regio Innsbruck – op deze manier kun je ook zonder auto alle winterwandelroutes van de regio gemakkelijk en comfortabel bereiken.

Wie het winterwandelen graag onder begeleiding van een wandelgids wil beleven, kan kiezen uit een omvangrijk programma van winter- en sneeuwschoenwandelingen. Ook hier geldt: met de Welcome Card is de deelname gratis en je kunt met het openbaar vervoer gratis naar het desbetreffende uitgangspunt. Lees hier meer informatie over de Welcome Card van Innsbruck. 


Waar de stad "ontspanning" fluistert

Ja, ook in de stad kan men een wintersprookje beleven! Een echt fotoboek/Instagram waardig plaatje: de bontgekleurde huizen aan de Innpromenade voor de met sneeuw bedekte bergtoppen van de imposante Nordkette. Dat Innsbruck een charmant stadje is, dat ver verwijderd is van het typische lawaai van een grote stad, merk je vooral wanneer je door de kleine, verborgen steegjes en sympathieke winkelstraten wandelt en het indrukwekkende cultuurlandschap beleeft. De unieke alpien-urbane veelzijdigheid ontdek je heel individueel en comfortabel op de "Walks to explore". De zeven wandelingen met een thema nodigen uit om de stad vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Zij leiden naar ongebruikelijke paden hoog en dwars door Innsbruck, weg uit de drukte, in de beleving. 

 

Een echt hoogtepunt dat je deze winter niet mag overslaan is LUMAGICA Innsbruck. Het lichtjes park betovert tot 9 januari 2022 de hoftuin met magische lichtcreaties, interactieve lichten en abstracte muziek synchrone videoprojecties. Je kunt meer dan 300 lichtobjecten  tegen een decor van een winterse natuur coulisse ontdekken, waaronder majestueuze dieren en grappige bosbewoners, evenals nieuw ontworpen lichtinstallaties die op verre landen zijn geïnspireerd.Gun het jezelf!

Als het buiten winters koud is, dan zijn wellness en spa-behandelingen nodig om het lichaam op te warmen en de geest te ontspannen. In de regio Innsbruck kun je op een heel bijzonder wijze van een verwen moment genieten. Bijvoorbeeld met de typische lokale geur van alpendennen en een weldadig uitzicht op de alpiene natuur in de sauna’s en stoombaden van exclusieve wellness hotels. Stress en inspanning zijn zo snel vergeten. Daarbij komen massages en behandelingen met speciale effecten, die dankzij bio-gecertificeerde verzorgingslijnen op basis van eeuwenlang beproefde recepten weldadig en duurzaam werken. Het fijne is dat je door de veelzijdige Day Spa aanbiedingen ook als daggast van het verwen programma van de Innsbrucker wellness hotels kan genieten!

 

In de regio Innsbruck hechten we veel waarden aan culinair genieten, dat is wat lichaam en ziel bij elkaar houdt. En één ding is duidelijk: lekker en tegelijkertijd gezond eten zijn twee zaken die elkaar niet uitsluiten. De restaurants en cafés van de regio bieden met het oog hierop een aanbod vol afwisseling. Dit reikt van de "Energy cuisine", een concept dat culinaire smaakexplosies biedt en daarbij het lichaam met waardevolle voedingsstoffen verzorgt, tot en met de internationale creaties en de lokale keuken met producten van eigen bodem die ook stevigere variaties kent. Juist na een winterwandeling of een rondje door het winterse Innsbruck smaken de traditionele specialiteiten zoals knödelsoep, gevulde deegkussentjes of kaiserschmarren gewoonweg dubbel zo lekker.

 

Na zoveel indrukken op een dag is de basisvoorwaarde een goede nachtrust. In de regio Innsbruck zijn vele accommodaties waar je heerlijk kunt slapen te vinden. Of het nu een knus pension of idyllisch huis van alpendennenhout aan de bosrand is of een hip boxspringbed in een designhotel en in gerenommeerde wellness hotels. Allemaal zorgen ze voor een goede nachtrust vanaf de eerste vakantie nacht. 


Over Innsbruck Tourismus

Innsbruck Tourismus is de officiële bestemmings-management organisatie van de regio Innsbruck, die zich vanaf de hoofdstad van de deelstaat Tirol over meer dan 40 plaatsen in de omgeving uitstrekt – van het Inntal naar het Mieminger Plateau en via Kühtai tot in het Sellraintal. Met jaarlijks bijna 3,5 miljoen overnachtingen en 4 miljoen dagjes gasten (stand 2019) behoort de regio Innsbruck tot de grootste toeristische institutie van Oostenrijk. Hiermee is Innsbruck een unieke symbiose tussen de levendige urbane omgeving en de fascinerende alpiene bergwereld. Veelzijdige stedelijke flair en sightseeing bevinden zich op slechts een kattensprong van de volgende fiets- of wandeltocht, de dichtstbijzijnde ski beleving of winterwandeling. De gratis Welcome Card is de sleutel tot ongelimiteerde veelzijdigheid van de regio: met het gratis gebruik van het openbaar vervoer kunnen zowel op hoogte als dwars door de regio vele hoogtepunten op duurzame en comfortabele wijze worden beleefd. Voor de ongeveer 90 medewerkers en medewerksters staat de bezoeker in het middelpunt van hun denken en handelen. Door hun enthousiasme voor het alpien-urbane gebied bezorgen zij hun gasten datgene waar hun eigen hart sneller van gaat kloppen en bieden zij op deze wijze telkens weer onvergetelijke vakantiebelevenissen in harmonie met mens en natuur. Met in totaal 13 Tourismus Informationen (VVV’s) is Innsbruck Tourismus dicht bij zijn bezoekers, te midden van de actie en volgens de moderne tijdgeest – een draaipunt en centrum voor authentieke verhalen en persoonlijke impressies van lokale karakters, die zijn terug te vinden op de populaire Blog en de sociale mediakanalen onder #myinnsbruck. 


VEILIGE GASTVRIJHEID – Coronavirus COVID-19 informatie
De veiligheid en de gastvrijheid van gasten en personeel heeft in Tirol hoogste prioriteit. Gedetailleerde informatie omtrent de uitgewerkte richtlijnen en actueel geldige aanbevelingen voor veilige gastvrijheid vindt u op de website https://www.welcome.tirol/