5 x de leukste winteractiviteiten voor het hele gezin in Méribel

 

26 februari 2024 - Méribel, een van de meest geliefde skigebieden van de Franse Alpen, biedt deze winter een scala aan activiteiten voor het hele gezin. Van sneeuwschoenwandelen tot sleeën en van skiën tot schaatsen, Méribel heeft voor elk wat wils. Dit zijn de 5 leukste winteractiviteiten om te doen tijdens een wintersportvakantie in Méribel.  

1. Sneeuwschoenwandelen en chocoladefondue in een iglo

Verken de prachtige natuur van Méribel tijdens een sneeuwschoenwandeling. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud en is daarmee perfect geschikt voor het hele gezin. In het bos van Altiport loop je een prachtige route met aan het eindpunt een heerlijke chocoladefondue in een iglo. Dit is een familieactiviteit waarbij zowel fijnproevers als actievelingen hun hart kunnen ophalen. 

Meer informatie: Familie sneeuwschoenwandelen en chocoladefondue met Raquett'Evasion - Méribel (meribel.net)

2. Skiën met het hele gezin
Méribel ligt in het hart van het grootste skigebied ter wereld en biedt een diversiteit aan pistes. Het hele gezin kan hier leren skiën, vaardigheden verbeteren en zorgeloos genieten met elkaar. Terwijl de kinderen skiles hebben, kunnen de ouders het enorme skigebied verkennen dankzij de 600 km aaneengesloten pistes.

Speciaal voor gezinnen met kleine kinderen is er de Inuit Piste. Volgens de legende zocht de Inuit-bevolking lang geleden hun toevlucht in het hart van het Altiport-bos omdat het hen herinnerde aan hun verre landen. Tijdens de afdaling passeer je onder andere iglo’s, pinguïns, beren en meer. Ook kunnen kinderen gratis meedoen met spellen die worden aangeboden door het animatieteam.

Het dierenpad is ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Deze gemakkelijke groene piste gaat midden door het bos en onderweg kunnen er meerdere dieren worden gespot.

Meer informatie: Familieskigebied in het hart van de 3 Vallées (meribel.net) 

3. Sleeplezier in de sneeuw
Sleeën is een gezellige en makkelijke activiteit die niet mag ontbreken tijdens een wintersportvakantie. Op de slee is de leeftijd niet belangrijk, alleen het zo snel mogelijk vooruit komen en plezier maken met het gezin. Ontdek bijvoorbeeld het traject ‘Mission Black Forest’ en beleef de betoverende wereld van het woud van Albin met 3,4 km aan afdalingen.  

Meer informatie: Missie Zwarte Woud - Méribel (meribel.net)

4. Bind de ijzers onder in Méribel

Bij een dag met slecht weer of juist ter afwisseling van de sneeuwactiviteiten is er genoeg te beleven in het Parc Olympique in Méribel Centre. Er zijn hier een hoop activiteiten te doen. Zo is er een klimwand,  een schaatsbaan en een zwembad. Tijdens de schoolvakanties zijn er op de dinsdagavonden ijshockeywedstrijden te zien.

Meer informatie: Parc olympique, Méribel les 3 Vallées : vacances et week end ski Alpes (meribel.net)

5. ESF Elfjes Avond

Voor de kleintjes worden er avondwandelingen georganiseerd door ESF in het bos rondom het thema ‘elfjes’ en wordt er gezocht naar de magische ketel. Onderweg worden ze vermaakt met o.a. kabouterkoekjes, verhalen en geroosterde marshmallows. Goed om te weten,  deze avonden worden alleen in het Frans aangeboden.

Meer informatie: ESF Elfenavond - Méribel (meribel.net)

Voor meer informatie over Méribel en deze activiteiten: www.meribel.net.

Over Méribel
Méribel is het kloppende hart in het centrum van les 3 Vallées gelegen in Savoie Mont Blanc, op het kruispunt van Courchevel, La Tania, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Val Thorens en Orelle. 600 kilometer aan pistes zijn met elkaar verbonden via de toppen en bieden meer dan 62.000 verticale meters skiën voor zowel experts, beginners, gezinnen en fanatieke sporters. Het is een juweel van een skigebied met 15 toppen boven de 2.500 meter en 6 gletsjers. Het resort is ook echt een family friendly bestemming en zet zich in voor de voortdurende ontwikkeling van gezinsvriendelijke service en faciliteiten. Sneeuwzeker, elegante architectuur en verfijnde gastronomie, dat is wat je hier zult vinden. Kijk voor meer informatie op:  https://ski-resort.meribel.net/