Een zomer vol fietsplezier in Méribel!

 

21 juni 2023  -

Over een maand start de 17e etappe van de Tour de France, waarbij de beste wielrenners ter wereld bij elkaar zullen komen voor de klim van Saint-Gervais Mont-Blanc, door Méribel naar Courchevel. Via Courchevel-Le-Praz en Méribel klimmen de renners naar de top van de Col de la Loze. Op 2.304 meter hoogte wordt de top bereikt om af te dalen naar Courchevel. De Col de la Loze is een beklimming in de regio Franse Alpen, die in 2019 werd geopend. Het is een beroemde pas geworden voor fietsliefhebbers. Het is een uitzonderlijke route van maar liefst 12,5 kilometer lang, met een hoogte van 2.304 meter en is daarmee de hoogste bergtop in de Tour de France. Afgelopen zaterdag was de opening van de Col de la Loze in Méribel met oud-kampioen Thomas Voeckler. 

 

 

Thomas Voeckler

Afgelopen zaterdag was de opening van de Col de la Loze in Méribel, met de aanwezigheid van Thomas Voeckler. De beklimming van de Col de la Loze samen met Thomas Voeckler was toegankelijk voor iedereen en na de beklimming stond er een band en foodtruck klaar om de dag af te sluiten.

 

E-bike Experience

Van 8 tot 19 juli is er in Méribel de E-Bike Experience, met begeleide ritten, fietsproeven, freestyle shows en animatie voor kinderen. 

 

Tour de France

De beste wielrenners ter wereld zullen de klim wagen door Méribel op 19 juli voor de 17e etappe van de Tour de France 2023, die in Courchevel zal eindigen. 

 

Echappée du Col de la Loze

Op 19 en 20 augustus nodigt oud-kampioen Thomas Voeckler u uit voor de Echappée du Col de la Loze, een voor iedereen toegankelijke wedstrijd in de vorm van een getimede beklimming van de Col de Loze. Deze beklimming is ook voor mountainbikes zonder stopwatch.

 

Fietspark

Met het gezin naar Méribel, maak dan gebruik van het fietspark. Daar heb je drie gezinsvriendelijke routes, waar je met het gehele gezin kan genieten van de natuur, bergen en eventueel het spotten van dieren.  Zie hier de drie gezinsvriendelijke routes waar je als gezin heen moet deze zomer:
 -Le Clos Bernard (groen) Met een afstand van 2,4 km
- Les Cotilles (groen) Met een afstand van 6,68 km
- Sprint du Col de la Loze (blauw) Met een afstand van 1,4km.

 

 

Savoie Mont Blanc 6x herfst tips

 

Over Méribel

Méribel is het kloppende hart in het centrum van les 3 Vallées gelegen in Savoie Mont Blanc, op het kruispunt van Courchevel, La Tania, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint Martin de Belleville, Val Thorens en Orelle. 600 kilometer aan pistes zijn met elkaar verbonden via de toppen en bieden meer dan 62.000 verticale meters skiën voor zowel experts, beginners, gezinnen en fanatieke sporters. Het is een juweel van een skigebied met 15 toppen boven de 2.500 meter en 6 gletsjers. Het resort is ook echt een family friendly bestemming en zet zich in voor de voortdurende ontwikkeling van gezinsvriendelijke service en faciliteiten. Sneeuwzeker, elegante architectuur en verfijnde gastronomie, dat is wat je hier zult vinden. Kijk voor meer informatie op: https://ski-resort.meribel.net/