De zomer in Les Menuires: fietsen, hiken & nog veel meer!

De Vallée des Belleville, gelegen tussen 1.200 en 3.200 meter boven de zeespiegel, met zijn bloemrijke weiden die oprijzen tot besneeuwde bergtoppen, zal je horizon verbreden. Ga terug naar de basis en ontdek hier alle aspecten van het bergleven, van het authentieke dorpje Saint-Martin-de-Belleville, tot de meren van Les Menuires. De groene weiden maken plaats voor de blauwe kleuren van de gletsjers en de bergtoppen van Val Thorens. Een bezoek belooft een inspirerende reis te worden waar je deze drie unieke en contrasterende gebieden kunt ontdekken. De rijkdom en diversiteit maakt deze vallei tot een interessante en gevarieerde bestemming - gedurfd en authentiek tegelijk.

In Les Menuires en omgeving zijn de mogelijkheden in één dag eindeloos dankzij de gratis pendelbussen en voetgangers liften die de verbinding tussen de drie skioorden, die slechts enkele minuten van elkaar verwijderd zijn, heel gemakkelijk maken. Je kunt ook voor andere vervoermiddelen kiezen en de vallei ontdekken via de voetpaden of op een mountainbike. Ontspan volledig op de toppen met uitzicht op de Mont Blanc. Verken de geheime valleien van Deux Nants en Les Encombres en eindig je tocht met een ontdekking van het terrein en de Belleville tradities.

Bike
De nieuwe speeltuin voor mountainbike liefhebbers
Met meer dan 30 mountainbikepaden, wat in totaal bijna 260 km aan fietspaden (het equivalent van Parijs naar Lille of 6,5 keer rond het meer van Annecy) beslaat, is de Vallée des Belleville een uitzonderlijk speelterrein voor alle fietsliefhebbers. Om iedereen het plezier van afdalen op de fiets te laten ontdekken, heeft de hele vallei - en Les Menuires in het bijzonder - verschillende initiatieven en ontwikkelingen voor beginners, vooral kinderen.

Beginners: De Ludizone, een nieuw oefenterrein in La Croisette
Als je beter wilt worden in mountainbiken, moet je er natuurlijk de nodige uren in steken. Om zowel kinderen als volwassenen hierbij te helpen, heeft La Croisette een make-over ondergaan en beschikt het nu over een speciale mountainbike zone waar je kunt leren en oefenen met mountainbiken. De zone omvat afdalingen, bochten op natuurlijk terrein of hout, hobbels, bogen en kleine sprongen. Je kunt hier zelfstandig oefenen of onder begeleiding van een instructeur. In deze natuurlijke speeltuin (die gemodelleerd is naar berg kenmerken)  kan iedereen trainen en plezier maken voordat hij of zij daadwerkelijk het echte parcours in de vallei opgaat! Dit minibike park bestaat uit vier verschillende moeilijkheidsgraden: groen, blauw, rood en zwart. Er is ook een kleine zone voor duwfietsen met enkele hindernissen, zodat de allerkleinsten, vanaf 18 maanden, kunnen leren balanceren en bochten nemen terwijl ze zich vermaken.

Experts: Een unieke elektrische mountainbikeroute in Les 3 Vallées
De "Via 3 Vallées" is bijna klaar! Dit project - gestart in 2019 met de Col de la Loze - zal je in de gelegenheid brengen om Les 3 Vallées te doorkruisen op een weg speciaal voor fietsers. Hoewel het nog niet helemaal af is, kunnen fietsers vanaf deze zomer al beginnen met het ontdekken van het parcours per elektrische mountainbike.

Dit nieuwe fietspad is 34 km lang en is geasfalteerd van Courchevel tot Val Thorens, langs Méribel en Les Menuires. Het is zowel toegankelijk voor gezinnen op elektrische fietsen als voor andere fietsers op gewone mountainbikes. Het is uitsluitend bestemd voor fietsers en blijft uit de buurt van wandelpaden. Het parcours kruist soms weggedeelten, vooral tussen Méribel en Mottaret, maar blijft overwegend in de bergen, kronkelend tussen de velden. Op de bergkammen zijn de fietsers helemaal alleen, met uitzichten die hen de adem benemen.

Hike
Wil je liever te voet het avontuur opzoeken? Dan zijn er ook talloze mogelijkheden in Les Menuires en omgeving! Van de meest avontuurlijke tochten door het ijs tot prachtige afdalingen door het groene berglandschap, in het gebied van Les 3 Vallées heb je het voor het uitkiezen.

Chavière Glacier - Gletsjer Hike
De hele zomer organiseert het Bureau des Guides in de Vallée des Belleville gletsjerwandelingen. Deze staan open voor beginners en bieden iedereen een eerste kennismaking met het echte "alpinisme". Een Frans gezegde luidt: "De berg behoort toe aan wie vroeg opstaat", dus in navolging hiervan moet je deze gletsjertocht 'verdienen' door 's morgens vroeg te vertrekken, uitgerust met stijgijzers, helm, ijspriem en touwen voor een terugkeer in de vroege namiddag. Dankzij de vele tips van de hooggebergte berggidsen leren beginners hoe ze stijgijzers moeten aantrekken, in een lijn moeten lopen die door een touw wordt vastgehouden en een ijs bijl moeten gebruiken. Na een korte wandeling bereiken de wandelaars drie "cols": er is een eerste klim om de Col de Thorens (3.105 m) te bereiken met een prachtig panoramisch uitzicht. Een oversteek leidt dan naar de Col Pierre Lory (3.132m) alvorens de afdaling te beginnen langs de Col du Bouchet (2.995m). Tijdens deze wandeling leren de dapperen een gletsjer echt kennen en komen ze heel dicht bij gletsjerspleten - veilig met een touw vastgemaakt aan een expert natuurlijk!

Prijs: €50 voor een halve dag - Elke maandag en woensdag
Info: Bureau des Guides van de Vallée des Belleville guides-belleville.com

Het circuit van de Drie Meren - Hike
Vanuit het hart van de Vallée des Belleville, word je omringd door majestueuze alpentoppen die weerspiegeld worden in de ongeveer 15 bergmeren die verspreid liggen in dit uitzonderlijke gebied. Ga naar het circuit van de Drie Meren om deze buitengewone kleuren te bewonderen, toegankelijk dankzij de nieuwe kabelbaan Pointe de la Masse. De tocht begint met een klim van 8 minuten en je komt rechtstreeks uit op de top van La Masse, op 2.804 m.

Als je het ten volle wilt beleven, raden wij je aan even te wachten op een van de vijf gondels die volledig uit glas bestaan, van vloer tot plafond. Vanaf het aankomststation heb je een adembenemend uitzicht op de Lou-vallei en de omgeving. Wandelaars kunnen dan aan hun afdaling beginnen en het meer van Longet, het Zwarte meer en het meer van Crintalia ontdekken.

Duur: 3u30 vanaf de top van La Masse


Check-in PR hoopt u snel te verwelkomen in de prachtige bergen van Les Menuires!