Beleef deze zomer de mogelijkheden van de regio Savoie Mont Blanc!

De highlights van het persdossier

Eco-transitie

In de regio van Savoie Mont Blanc wordt er op alle gebieden gelet op duurzaamheid. Zo verbeteren ze de bescherming van de nationale parken, werken ze aan de inzet van koolstofarme mobiliteit en het implementeren van hernieuwbare energie.

Savoie Mont Blanc Excellence 

Het Savoie Mont Blanc Excellence certificeringsprogramma beschikt over 10 goedgekeurde buitenaccommodaties die zich inzetten voor een positieve transitie. De campings hebben bijvoorbeeld een zwembad verwarmd op zonnestroom, werken samen met lokale boeren of hebben een plasticvrije kinderclub. 

Een vierseizoenen bestemming 

De regio van Savoie Mont Blanc is het hele jaar door te bezoeken. Zowel in de zomer en winter als in de herfst en lente. Het hele jaar door kun je genieten van de lekkerste gerechten van de beste chefs en de mooiste activiteiten op het water, op het land of in de lucht. Daarnaast beschikt de regio over de mooiste routes die per fiets, mountainbike of wandelend gedaan kunnen worden. Proef onderweg een van de regionale wijnen en je vakantie is compleet. 

Over Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 van de beste en meest gerenommeerde resorts ter wereld. Dat betekent een berg-walhalla met majestueuze bergtoppen en prachtige vergezichten. Savoie Mont Blanc is daarmee zeer aantrekkelijk in het zomerseizoen, tussen de grote meren en bergen. Het is een paradijs voor bergliefhebbers, met uitgestrekte beschermde gebieden, een nationaal park (La Vanoise), twee regionale parken (Bauges en Chartreuse) en vele natuurreservaten. Kijk voor meer informatie op https://www.savoie-mont-blanc.com/en