Turkish Airlines breidt haar netwerk uit met vluchten naar Melbourne

 

19 januari 2024 - Vanaf 15 maart vliegt Turkish Airlines vanuit Istanbul naar Melbourne, met korte tussenstop in Singapore. Tot nu toe bereikt de luchtvaartmaatschappij 129 landen en 345 bestemmingen op 5 continenten. Met de start van vluchten naar Australië, brengt de airline haar passagiers nu ook naar het 6e continent in de wereld.

© Turkish Airlines

Turkish Airlines zet haar strategie van route-uitbreiding voort door het toevoegen van Australië, een bestemming die al lang op de agenda staat. Hierdoor vliegt Turkish Airlines nu naar alle continenten in de wereld. De luchtvaartmaatschappij gaat vanaf 15 maart 2024 drie keer per week naar Melbourne via een korte tussenstop in Singapore. Met deze vluchten is Turkish Airlines de enige Europese luchtvaartmaatschappij die vluchten uitvoert naar Melbourne Airport. 

De speciale introductieprijs voor vluchten van Turkish Airlines van Melbourne naar Istanbul is 1499 AUD, en 1199 USD voor vluchten van Istanbul naar Melbourne. 

 

De lanceringsprijzen zijn geldig voor:

Datum van ticketuitgifte: 19 januari - 15 april 2024

Reisdatum: 15 maart - 15 mei 2024.


Turkish Airlines voorzitter van de raad van bestuur en het uitvoerend comité, Prof. Dr. Ahmet Bolat: "Vandaag is een belangrijke dag voor ons. We werkten al een tijdje aan het doel om het continent Australië te bereiken en vandaag is de dag dat we dit hebben gerealiseerd. 

 

Met ons wereldwijde netwerk zijn wij de enige maatschappij die naar meer landen vliegt dan enige andere maatschappij ter wereld. Dit is waar wij het verschil maken ten opzichte van andere concurrenten en het motiveert ons om deze missie voort te zetten. Het drijft ons om harder, toegewijder en met meer enthousiasme te werken. Wij zijn dan ook verheugd om Melbourne als 346e bestemming aan ons vluchtnetwerk toe te voegen. Australië, met zijn natuurlijke schoonheid en gastvrije mensen, wordt het 130e land en 6e continent onder onze vleugels. 

 

We zijn verheugd dat we Australiërs kunnen laten kennismaken met de bekroonde servicekwaliteit en het unieke vluchtnetwerk van Turkish Airlines. In de komende jaren zijn we van plan om onze aanwezigheid in dit prachtige land te versterken door zowel de frequentie van onze vluchten als het aantal bestemmingen te verhogen. Naarmate we de Turkse en Australische bevolking dichter bij elkaar brengen en de banden tussen onze landen versterken, willen we ook het toerisme, de handel en de zakelijke mogelijkheden vergroten."

 

Ondersteund door de Victoriaanse regering en Melbourne Airport, verbindt de nieuwe route Türkiye met Australië's grootste Turkse gemeenschap en een van de grootste handelscentra van Victoria; de snelst groeiende staat van het land.

 

Dankzij de nieuwe vluchten van Turkish Airlines is Melbourne via Istanbul veel toegankelijker voor de Europese, Midden-Oosterse, Balkan en Afrikaanse markten. Dit draagt bij aan het toerisme, het internationale onderwijs, het zakenleven en het handelspotentieel.

 

Met de aankoop van nieuwe vliegtuigen die non-stop vluchten kunnen uitvoeren, streeft Turkish Airlines de komende jaren naar rechtstreekse vluchten naar Melbourne en andere potentiële steden in het land.

 

© Turkish Airlines