AmerikaPLUS introduceert duurzame Amerikareizen

 

Winterswijk, 22 december 2023 - Als gerenommeerde speler op de vakantiemarkt naar Amerika wil AmerikaPLUS een bijdrage leveren aan ‘groenere’ vakanties naar Amerika. Het is gelukt om reizen samen te stellen met voldoende elektrische auto laadpalen langs de routes. In december heeft AmerikaPLUS diverse elektrische autoreizen gelanceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Tesla. Uniek in Nederland.

De vraag of groener reizen naar Amerika mogelijk is, wordt op wekelijkse basis gesteld aan de medewerkers van AmerikaPLUS. Lange vluchten en benzineslurpende Amerikaanse SUV’s dragen niet bij aan een groen imago van deze geliefde vakantiebestemming. Reizigers zijn er niet van overtuigd dat het mogelijk is om met een EV een rondreis te maken langs de bekende hoogtepunten van bijvoorbeeld Zuidwest Amerika. Dit met name vanwege de vermeende beperkte laadmogelijkheden. AmerikaPLUS heeft het zelf ondervonden: afgelopen zomer hebben vier medewerkers de eerste E-roadtrip gemaakt. Een reis van twee weken langs de bekendste hoogtepunten van Zuidwest Amerika. Om een goed beeld te krijgen of een dergelijke reis met een elektrische auto in Amerika mogelijk is, deden ze dit juis in het drukke hoogseizoen, wanneer er ook veel toeristen op pad zijn.

 

Momenteel biedt AmerikaPLUS drie groene rondreizen aan door de Verenigde Staten, waarvan twee in het westen rond San Francisco, Los Angeles en Las Vegas van 15 of 23 dagen en één in Florida van 12 dagen. Met een elektrische auto door Amerika reizen is simpeler dan in de eerste plaats verwacht en eveneens een stuk relaxter. Tijdens deze groene rondreizen wordt er namelijk minder kilometer per dag gereden en is er ter plekke meer tijd om de omgeving te verkennen. De reisprogramma’s zijn namelijk dusdanig samengesteld dat er rekening wordt gehouden met het (snel)laden van de auto, waardoor er regelmatig meerdere nachten op dezelfde locatie wordt verbleven. Hierdoor is er meer tijd om een plek beter te leren kennen en zo goed mogelijk te ervaren. Reizen met een elektrische auto door Amerika is dus eigenlijk ook een vorm van slow travel waarbij u ook nog eens iets terug doet voor de planeet. Bij deze groene reizen is bovendien gelet op een selectie van hotels op basis van hun investering in duurzaamheid en wordt er zo veel mogelijk gekozen voor rechtstreekse vluchten. 

AmerikaPLUS is al jaren bezig om zo groen mogelijk te opereren. Zo werkt iedereen al vele jaren uitsluitend vanuit huis, waardoor dagelijks woon/werkverkeer wordt voorkomen. Bovendien wordt er al vele jaren een volledig papierloze administratie gevoerd. Nu gaat AmerikaPLUS weer een stapje verder. Indien gewenst bieden ze hun reizigers een CO2 compensatie aan voor vliegreizen naar Amerika, waarbij AmerikaPLUS 50% van de kosten voor haar rekening neemt. 

Meer informatie: https://www.amerikaplus.nl/green-adventures-amerika

 

Over Aeroglobe/AmerikaPLUS
Aeroglobe International B.V., h.o.d.n. AmerikaPLUS, CanadaPLUS en AfrikaPLUS, is al 20 jaar toonaangevend op de Nederlandse markt als reisspecialist. Met als specialisme het samenstellen van reizen tegen de laagste prijs in combinatie met de beste service. Naast een zeer ruim aanbod van georganiseerde rondreizen kunnen alle reizen volledig op maat worden aangepast.