La Rosière gaat de samenwerking aan met Check-in PR

La Rosière werd in 1960 opgericht door voormalige herders die zich toelegden op de bouw van een skioord. Al die jaren later zijn bewoners, winkeliers, logiesverstrekkers en restauranthouders allemaal gepassioneerd om bezoekers de best mogelijke service te bieden, zowel in de winter als in de zomer. La Rosière ligt op enkele kilometers van de Mont Blanc en op korte afstand van de Col du Petit Saint-Bernard, je kunt hier genieten van perfecte klimaat omstandigheden. Dit zorgt voor een uitstekende sneeuwzekerheid van half december tot eind april.

Het skigebied
La Rosière is een skigebied dat door het Famille Plus label is erkend. Naast de verplichting om specifieke criteria te respecteren, heeft deze bestemming van een gezinsvriendelijke aanpak een manier van leven gemaakt. Alle soorten gezinnen zijn welkom in La Rosière - groot of klein, eenoudergezinnen, jonge kinderen en tieners. Alleen al de indeling en de bouw van het resort en het aanbod aan faciliteiten, diensten en activiteiten zorgen ervoor dat alle gezinnen kunnen genieten van een perfecte vakantie zonder stress.


Famille Plus-certificering
Als Famille Plus-geaccrediteerd resort richt La Rosière zich op 6 specifieke pijlers:
1. Een onthaal op maat van gezinnen
2. Animaties die geschikt zijn voor alle leeftijdsgroepen
3. Prijzen afgestemd op verschillende leeftijden
4. Activiteiten die door verschillende leeftijdsgroepen alleen of samen kunnen worden gedaan
5. Gemakkelijke toegang tot winkels en diensten
6. De hoogste normen van professionele kinderopvang door onze medewerkers.


De naleving van deze criteria wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijke instantie, zodat gezinnen een warm welkom krijgen en kunnen genieten van een onvergetelijke vakantie.

Is skiën de enige activiteit? Nee!

De Iglo-ervaring
Deze traditionele woning van de Inuit heeft altijd een zekere fascinatie gehad. Wilt u er een leren bouwen? De ESF organiseert leuke iglo-bouwmiddagen in het hart van het bos, voor jong en oud.
Wilt u iets drinken, eten of zelfs slapen in een iglo? Het is tijd om de Village Igloo te verkennen, een ruimte van 130 m² in de vorm van een gigantische koepel van ijs in het hart van het skigebied van La Rosière. Overdag kunt u hier terecht voor een drankje en op woensdagavond voor een heerlijke Savoyaardse fondue. Voor wie de iglo ten volle wil beleven, heeft Village Igloo zijn eigen gezellige en comfortabele gastenkamers waar u slaapt op uit het ijs gehouwen bedden.
Vanaf 300€ voor twee personen (halfpension).
Voor meer informatie: reservation@village-igloo.fr 04 50 05 51 37.

Met sneeuwschoenen de bergen in
La Rosière heeft ook bijna 27 km aan wandelpaden, die te voet of met sneeuwschoenen toegankelijk zijn. Ongeveer 12 km van deze paden zijn bewegwijzerd en geprepareerd.
Wilt u naar buiten, maar in een tempo van uw keuze? U kunt een wandelpas kopen en onbeperkt toegang krijgen tot 5 stoeltjesliften. Vertrek bijvoorbeeld vanuit Les Eucherts en ga over 3 km gemakkelijk begaanbare paden om de stoeltjeslift Le Fort te bereiken, die u moeiteloos naar 2.390 m boven de zeespiegel brengt. Daar aangekomen kunt u het uitzicht bewonderen onder het genot van een glühwein voordat u 3,4 km over de bergkam loopt om de Roc Noir te bereiken. Als u de energie hebt, kunt u het pad naar beneden nemen (6 km). Als u uw dijen een beetje begint te voelen, waarom keert u dan niet terug met de stoeltjeslift Roches Noires: u komt direct aan de voet van de pistes in La Rosière aan voor een welverdiende pauze en een lekkere snack.
Dankzij het Bureau Montagne kunt u deze wandelroutes ook op de meest veilige manier verkennen, onder begeleiding van een gids.