Volledig tot rust komen in Méribel

MÉRIBEL (SAVOIE)

De uitgestrekte Vallée des Allues wacht op jou! Deze vallei ligt tussen de sneeuwlandschappen zo ver het oog reikt en een natuurreservaat. Méribel biedt de mogelijkheid om tijd voor jezelf te nemen, in alle rust en in het hart van de ongerepte natuur. Ga terug naar wat echt belangrijk is en gun jezelf een offline moment, ver van de dagelijkse routine van werk en verplichtingen. Herbeleef het geluk van het zorgeloze leven tijdens een vakantie in Méribel...

Om optimaal te profiteren van deze besneeuwde gebieden, kun je ook gaan langlaufen. Hiermee krijg je toegang tot de meest geheime plekjes van de vallei en ontdek je de rustgevende natuur. 

NEEM EEN WELVERDIENDE PAUZE IN DE OPEN RUIMTE
 
HET NATUURRESERVAAT PLAN DE TUÉDA

De natuur opent haar wijde ruimten voor hen die er de tijd voor willen nemen. Plan de Tuéda biedt talloze manieren voor het ontdekken van de ongerepte natuur. De 1.000 hectare die rond het meer zijn ontwikkeld (meestal bevroren in de winter) maken het tot een magnifieke plaats: harmonieus reliëf, open ruimten en grote bossen met dennenbomen (350 ha) tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen vormen de perfecte ansichtkaart. Voor een totale onderdompeling moet je het reservaat oversteken via het Berenpad. Bijna 400 diersoorten leven en 540 plantensoorten bloeien hier. Ook al is de observatie completer in de zomer, toch zal je in de winter een glimp opvangen van de plaatselijke fauna die getuigen van de magie van de plaats. Een echt bijzondere plek, gemakkelijk bereikbaar te voet, te paard of door middel van een skitocht.


Natuurreservaat Plan de Tuéda: De perfecte plek om de tijd te nemen en na te denken....


Kom tot rust

Houd je van ''on the go''? Het natuurreservaat Plan de Tuéda is dé perfecte plek voor een picknick. Met familie, vrienden of natuurlijk alleen kun je gebruik maken van de gereserveerde plekken in de open lucht met een prachtig panoramisch uitzicht over het meer. De voorwaarde is natuurlijk dat je het gebied schoon achterlaat na de break! 

Als de maaltijdpauze voor jou absolute ontspanning betekent, bevinden zich in het park ook twee gemakkelijk bereikbare restaurants. Zo kan je jezelf ultiem trakteren op een maaltijd na een wandeling rond het meer! Speel verkennende spellen

De Explor games zullen de meest fanatieke avonturiers tevreden stellen: Een mysterie in Plan de Tuéda moet opgelost worden! Alleen de natuur kent de antwoorden...maar met de technologie van tegenwoordig zal de mobiele telefoon een grote toevoeging zijn. De Explor Games gaan midden door de natuur en worden gespeeld via de Méribel Explor Games applicatie. Onze tip: Het ''Quest for the Heart'' parcours waarbij je op zoek gaat naar het hart van Méribel!

De games duren ongeveer 2 uur. 

Variërende winter activiteiten

De hele winter door vinden er wekelijks activiteiten plaats in Méribel Centrum en in het natuurreservaat Plan de Tuéda! Op dinsdag en donderdag zullen de activiteiten in het natuurreservaat en rond het meer plaatsvinden. Op maandag, woensdag en vrijdag in Méribel Centrum. Net voor de Kerstvakanties zijn de activiteiten begonnen en wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Wat staat er allemaal op het programma? Voorbeelden zijn dierensculpturen bouwen, vogelvoederhuisjes en zaadbollen maken, gezamenlijke Explor Games uitvoeren, fotorally, sneeuwspelen, iglo's en sneeuwpoppen maken, met een parkgids door de natuur wandelen...geen mogelijkheid om je te vervelen in Méribel!

Ochtend: 2 activiteiten 10/11u en 11/12u - Namiddag: 3 activiteiten 13.30u/14.30u - 14.45u/15.45u - 16u/17u - Reserveren kan online of bij het dichtstbijzijnde VVV-kantoor. 


Ranch Nordique

Deze manege is gelegen in het hart van Méribel en is de enige manege in Les Trois Vallées regio die het hele jaar door geopend is! Op de ranch worden lessen aangeboden voor volwassenen, kinderen, gevorderden en beginners. Tijdens een buitenrit rijd je 1 uur over de besneeuwde paden van Plan de Tuéda. Na de rit kunnen de paarden en pony's verzorgd en gevoederd worden. Naast het paardrijden kun je ook skijöring en pony-sleeën uitproberen. Allerlei nieuwe belevenissen die te ondernemen zijn in het adembenemende landschap van Méribel! 

ranch.nordique@gmail.com - 06.19.02.93.33 

Het Altiport bos: Loskoppelen in het hart van de besneeuwde dennentoppen! 

Het Altiport bos is de ideale plek om even te pauzeren, hier schijnt van 10 tot 4 uur de zon! Het bos biedt gratis toegang en is bereikbaar via twee verschillende pistes: 

La piste des Inuits nodigt uit tot het slalommen tussen verschillende spelletjes en dieren uit de ijstijd door. Beneden aan deze piste kunnen de ouders in het dorp genieten van de zon. 

La piste des animaux bestaat uit een groen pad, ook te voet bereikbaar. Onderweg ontdekken de kinderen de dieren van het bos, hun sporen en hun kreten. Kinderen leren door middel van spelletjes, realistische houten beelden en panelen. De kinderen staan te popelen en kunnen bijna niet wachten om meer te leren! 


Na het sporten, tijd om te relaxen!

Sport, natuur en ontdekking, het is prachtig! Maar dat is niet genoeg voor de kinderen. In het Altiport bos trekken we de sneeuwschoenen aan en staat een heerlijke chocoladefondue de families op te wachten. 

37 €/volwassene en 31 €/kind. raquettevasion.com

Een zonnige lunch in Clos Bernard

Het restaurant Clos Bernard is gelegen aan de rand van het Altiport bos. Hier kunnen de ouders eerst genieten op de ligstoelen van de zon, terwijl de kinderen zich uitleven op de slee en met het kleuren. Daarna is het tijd voor de servering van heerlijke gerechten rond de table d'hôtes. 

04.79.00.00.07 - restaurantleclobernard.comDe alpenweide van La Traie: Wandelingen en gezellige berghutten
Ver van de drukte van de vallei ligt de Alpenweide van La Traie. Deze Alpenweide verbindt je opnieuw met de Savoyaardse bergtraditie. La Traie ligt buiten de gebaande paden van het skigebied en geeft het gevoel het ''het einde van de wereld'' te zijn. Het is gelegen op een hoogte van 1600 meter boven het traditionele dorp van Les Allues en is omgeven door bergen en bossen. Deze open ruimte biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de magnifieke bergtoppen Grande-Casse, Grand-Bec, Burgin-Saulire en de Mont Blanc. 

Doe het op je eigen manier

Er zijn verschillende klassieke routes naar de Alpenweide van La Traie. Dit kan te voet, met sneeuwschoenen, op ski's of door middel van skitoeren. Vanuit het dorp Les Allues is de Alpenweide via een klim van 500 meter door het bos te bereiken. Daarnaast kun je vanaf Méribel centrum naar de parking van de Ravines komen via een zonnig pad dat 350 meter omhoog gaat. Ervaren skiërs of met begeleiding van een gids kunnen via de skipistes en de bergkammen van de Tougnète in het gebied komen. Tot slot is voor de avonturiers een route via de Col de la Lune of de Croix Jean-Claude mogelijk.  Je komt in ieder geval niet in La Traie bij toeval! 

Gastronomische pauzes

Voor een gastronomische pauze of een betoverende nacht, hebben we twee toevluchtsoorden...voor twee (zeer verschillende) ervaringen. La Traye heeft eersteklas chalets die comfort, luxe en charme combineren. En je hebt het meer rustieke toevluchtsoord Christ. Neem ook een kijkje in de Sint-Bernarduskapel, gewijd aan de patroonheilige van de bergbeklimmers en alpinisten.NORDIC SKIËN: GEBRUIK DE MAGISCHE ROUTES VAN DE VALLEI
Ontdek Nordic skiën in Méribel door middel van twee uitzonderlijke afdalingen die een grote diversiteit bieden op de gratis toegankelijke pistes! 

Bovenaan Méribel Mottaret in het natuurreservaat Plan de Tuéda, zijn twee afdalingen (groen en blauw) toegankelijk voor iedereen. De wind waait hier door de dennen en de afdaling gaat in een lus rond het meer van Tuéda. Deze route is ideaal voor beginners. Het blauwe meer gaat vervolgens dieper het bos in en zorgt voor een totale lengte van 5 km met een hoogteverschil van 10 meter. De natuur stelt haar grote open ruimten open voor hen die er de tijd voor willen nemen! Voor contemplatie en ontdekking, ga naar het Plan de Tuéda! 

Op zoek naar de beste plek voor Nordic skiën in Méribel en ook in het hele gebied van Les Trois Vallées? Ga naar het betoverende Altiport bos! Drie hellingen kronkelen hun weg door het beschermde bos van de Altiport. Het is een magisch gezicht na sneeuwval die de bomen en de plek een hele speciale sfeer geven. Het gebied van de Altiport strekt zich helemaal uit tot La Tania en Courchevel. Het hele gebied heeft 90 km aan pistes. 

Leuke routes om uit te proberen

Piste Verte 

Lengte: 1,5 km / Breedte: +25 meter

Vertrekpunt: Route in een lus rond de biatlon schietbaan en in de buurt van het sneeuwfront en de skiliften. 

Piste Verte 

Lengte: 1,5 km / Breedte: +10 meter 

Vlakke route door het bos.

Piste Bleue 

Lengte: 5 km / Breedte: 110 meter 

Geluste route met mooie beklimmingen en afdalingen. 

Piste Rouge

Lengte: 10 km / Breedte: 230 meter 

Volgt eerst de route van de blauwe piste en gaat door middel van een zachte helling naar beneden. De beklimming gaat over een paar mooie heuvels waar een pauze genomen kan worden om van het prachtige uitzicht over de vallei te genieten. 

Méribel Altiport / Courchevel 1850

Lengte: 17 km / Hoogteverschil: +400 meter op de heenweg en +300 meter op de terugweg 
Ook al is het lang, deze route is zeer heuvelachtig en zonder grote moeilijkheden, met regelmatige stijgingen en dalingen in het bos. Profiteer van het prachtige uitzicht over de vallei van Méribel, Tarentaise en Courchevel.

Méribel Altiport / Courchevel La Tania
Lengte: 16 km heen en terug - Hoogteverschil: +100 m heen en +520 m terug
Route in het bos op een licht heuvelachtig parcours, uitzichtpunt op de toppen van
de Vanoise. Neem de route naar Courchevel 1850 alvorens links af te slaan om af te dalen naar la Tania.

Focus Biatlon

Een schietbaan waar regelmatig de Franse biatlonkampioenschappen worden gehouden, is ook toegankelijk voor het beoefenen of het leren van deze sport onder begeleiding van instructeurs van de vallei. 


Fotocredits

Sylvain Aymoz 
Alexandre Gallego
Méribel Tourisme