Skiplezier in de zon in de regio Innsbruck

 

7 februari 2024 - Het is tijd om je ontspanningsmodus aan te zetten en even te ontsnappen aan het alledaagse. De regio Innsbruck nodigt winterliefhebbers uit om te genieten van de stralende voorjaarszon, de pistes en de veelzijdigheid van Innsbruck stad. Een korte citytrip of wintersportvakantie, deze regio biedt voor ieder wat wils.

Als Oostenrijks hoogstgelegen skigebied kan Kühtai (2.400m) bogen op bijzondere sneeuwzekerheid. Gelegen op slechts 40 kilometer afstand van Innsbruck, biedt dit skigebied tot half april skiplezier voor iedereen. Alleen of met het gezin, de pistes zijn er voor alle niveaus en worden omringd door meer dan twintig gezellige horecagelegenheden voor de nodige ontspanning in de zon. 

Tip! Skigebied Kühtai is onderdeel van de SKI Plus City Pass. Bij deze pas zitten 13 skigebieden, transfers, 23 bezienswaardigheden en musea in de stad inbegrepen.

 ©Innsbruck Tourismus / Eye5 - Jonas Schwarzwälder

Winterwandelen
De regio Innsbruck kan ook te voet worden ontdekt, met 1.400 meter aan goed begaanbare wandelpaden waan je je in het prachtige Oostenrijkse winterwonderland. Naast de stilte van de natuur en de knisperende sneeuw, zijn er op de routes genoeg lokale restaurants om op te warmen en de lokale lekkernijen te proeven. 

Tip! Liever samen wandelen? Het activiteitenprogramma van de gratis ‘Welcome Card’ biedt georganiseerde wandelactiviteiten tot 11 april waarbij wandelliefhebbers zich kunnen aansluiten.

©Innsbruck Tourismus /Vorhofer

4x drankjes boven de daken van Innsbruck
Het sfeervolle Innsbruck ontdekken vanaf grote hoogte is een bijzondere ervaring. De stad kent een aantal rooftop bars waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en bergen. Met muziek op de achtergrond geniet je van een heerlijke cappuccino of van een van de vele cocktails wanneer de zon ondergaat en het strijklicht de daken van de stad verlicht. 

Tip! Deze rooftop bars verzekeren je van een prachtig uitzicht:
1. 360° Bar
2. 5th Floor
3. Cloud One
4. ADLERS Rooftop

©Innsbruck Tourismus /Eye5 - Jonas Schwarzwälder

Evenementen onder de zon
Deze winter zijn er een aantal leuke evenementen georganiseerd in Innsbruck. Een bezoek waard is het Freeride Open by Kühtai dat zal plaatsvinden op 24 februari 2024. Deze wedstrijd begint om 10:00 en verzekert je van spectaculaire beelden. 13 april, de laatste officiële dag van het skiseizoen, wordt in Innsbruck in stijl afgesloten. Tijdens de Ugly Skiing Day in de Axamer Lizum hullen wintersportliefhebbers zich namelijk in de gekste outfits en gaan gezamenlijk nog een laatste keer van de piste af. 

 

Een bezoek brengen aan Innsbruck deze winter?

Trein: Door de vele treinverbindingen naar Innsbruck is de regio gemakkelijk en tevens duurzaam te bereiken. De Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) evenals de WESTbahn stoppen dagelijks diverse keren in de hoofdstad van Tirol. Aanbiedingen zoals de kortingskaarten, nightjet naar de sneeuw of kortingen bij de WESTbahn maken de reis per trein heel aantrekkelijk.
Auto: Innsbruck is goed te bereiken per auto, vanaf Utrecht is dit 900 kilometer.
Vliegen: Dagelijks vertrekken er vluchten direct naar Innsbruck Airport vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam Airport.                                                                      

© Innsbruck Tourismus / Tommy Bause

Over Innsbruck Tourismus
Innsbruck Tourismus is de officiële bestemmings-managementorganisatie van de regio Innsbruck, die zich vanaf de hoofdstad van de deelstaat Tirol over meer dan 40 plaatsen in de omgeving uitstrekt – van het Inntal naar het Mieminger Plateau en via Kühtai tot in het Sellraintal. Met jaarlijks bijna 3,5 miljoen overnachtingen (stand 2019) behoort de regio Innsbruck tot de grootste toeristische instituties van Oostenrijk en zij is een unieke symbiose tussen de levendige urbane omgeving en de fascinerende alpiene bergwereld. Veelzijdige stedelijke flair en sightseeing bevinden zich op slechts een kattensprong van de volgende fiets- of wandeltocht, de dichtstbijzijnde skibeleving of winterwandeling. De gratis gastenkaart Welcome Card is de sleutel tot ongelimiteerde veelzijdigheid van de regio: met het gratis gebruik van het openbaar vervoer kunnen zowel op hoogte als dwars door de regio vele hoogtepunten op duurzame en comfortabele wijze worden beleefd. Voor de ongeveer 90 medewerkers en medewerksters staat de gast in het middelpunt van hun denken en handelen. Door hun enthousiasme voor het alpien-urbane gebied bezorgen zij hun gasten datgene waar hun eigen hart sneller van gaat kloppen, en bieden zij op deze wijze telkens weer onvergetelijke vakantiebelevenissen in harmonie met mens en natuur. Met in totaal 12 Tourismus Informationen (VVV’s) is Innsbruck Tourismus dicht bij zijn gasten, te midden van de actie en volgens de moderne tijdgeest – een draaipunt en centrum voor authentieke verhalen en persoonlijke impressies van lokale karakters, die zijn terug te vinden op de populaire Blog en de sociale mediakanalen onder #myinnsbruck.