Go Savoie Mont Blanc! 

Ontdek het nieuwe innovatieve vervoersplatform

Duurzaam reizen naar Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc heeft zijn best gedaan om de levens van reizigers te vereenvoudigen door hen de mogelijkheid te bieden om de volledige reis naar Savoie Mont Blanc in 1 klik te boeken. Savoie Mont Blanc heeft een boekingsservice opgezet waarbij je jouw reis kunt plannen en boeken helemaal tot aan de accommodatie.

Met dit nieuwe platform is het mogelijk om alle vervoersmiddelen in één boeking en één betaling te kunnen voltooien. Deze dienst is uniek in Europa. Geconfronteerd met de nieuwe uitdagingen van deze innovatieve technologie, gebaseerd op het concept "Mobility as a Service" (Maas), zet Agency Savoie Mont Blanc zich in voor de groene overgang van het grondgebied door in de eerste plaats duurzame vervoersalternatieven voor te stellen aan de reizigers. De gekozen route zal de berekening van CO2-uitstoot  voor elke vervoerswijze weergeven, waardoor de reiservaring niet alleen efficiënter (in termen van optimalisering van tijd en kosten) en eenvoudiger, maar ook milieuvriendelijker wordt. De reiziger behoudt de keuze om te kiezen voor de duurzamere optie. Het platform zal beschikbaar zijn in 7 verschillende talen om Franse maar ook andere Europese reizigers te kunnen bedienen. 

Als uitbreiding van zijn historische DNA, innovatief en visionair, positioneert het Agentschap Savoie Mont Blanc zich als een laboratorium van ideeën en nieuwe projecten. Dit blijkt dan ook uit het nieuwe platform Go Savoie Mont Blanc, de eerste "deur-tot-deur" multimodale transportreserveringsdienst. 

Deze toegankelijke vorm van technologie is ontwikkeld door Antidots, een bedrijf uit het netwerk Savoie Mont Blanc Excellence, en is naadloos geïntegreerd in de website van Savoie Mont Blanc. Deze website ontvangt jaarlijks bijna 4 miljoen bezoekers.

 
Vincent Rolland, medevoorzitter van het Savoie Mont Blanc Agentschap

De toeristische sector wacht al 30 jaar op een oplossing voor het ingewikkelde proces rond het boeken van de reis. Met dit nieuwe systeem zet Savoie Mont Blanc een stap voorwaarts door de vervoersproblematiek in verband te brengen met toekomstige uitdagingen zoals het aanmoedigen van mensen om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Door mobiliteit als een dienst te zien, wordt deze innovatieve oplossing een echte vooruitgang. Wij zijn er trots op dat Agence Savoie Mont Blanc deze transformatie stimuleert ten gunste van bezoekers en regio's, en we hopen dat zij het op hun beurt oppakken. 

Nicolas Rubin, medevoorzitter van het Savoie Mont Blanc Agentschap

Vanaf het begin van het project hebben wij het nieuwe Go Savoie Mont Blanc-systeem voor zijn unieke vermogen om de klantervaring te vereenvoudigen door het reizen naar elk van de 112 Savoie Mont Blanc resorts.  Mensen worden aangemoedigd om milieuvriendelijke keuzes zoals de trein en gedeeld vervoer te kiezen. Een ecologisch verantwoorde dimensie waar veel reizigers om vragen en die in overeenstemming is met de benadering van uitmuntendheid. 

Grégory Guzzo, associate directeur van Antidots

We begonnen met een eenvoudig probleem: hoe vereenvoudigen we de organisatie van een reis van of naar 112 bestemmingen? Onze innovatie, die de reiziger verschillende middelen van vervoer in een enkele reis laat boeken, is uniek op Europese schaal. We hebben alle primaire, secundaire en tertiaire stations in Frankrijk, en alle grote lijnen die naar Frankrijk komen. De reiziger kan komen en gaan van elke bestemming ter wereld.  Onze technologie kan de vraag aan. De oplossing heeft tot doel innovatie om te zetten naar de dienst van betere consumptie en een deugdzamere aanpak. Ook moet het voldoen aan de behoeften van alle territoria.