Het wintersportseizoen is geopend in Les Menuires! 

Het is dan eindelijk zo ver, op 4 December is het skigebied van Les Menuires geopend! Dit jaar zal het gebied open zijn vanaf 4 december 2021 tot 22 april 2022. Les Menuires, het skigebied dat deel uitmaakt van Les Trois Vallées in Savoie Mont Blanc heeft zijn deuren weer geopend dit seizoen voor Nederlandse wintersportliefhebbers. Alle faciliteiten voor een heerlijke wintersport vakantie zijn dus weer aanwezig dit jaar, en wat zijn we hier blij mee! 
Er is nog meer goed nieuws, het lange wachten is namelijk beloond. Er ligt al heel wat sneeuw in Les Menuires! De sneeuw ligt maar liefst 128 cm dik in het skidorp en 202 cm op de hellingen (gemeten op 13 december). Wil je de actuele cijfers in de gaten houden over de beschikbare liften en de sneeuwdikte, klik dan hier. Ook kun je de sneeuwcondities ieder moment van de dag live bekijken op een van de negen webcams. De webcam beelden zijn te vinden op de website en via deze link.  


De nieuwe lift: La Masse 

Niet alleen biedt Les Menuires dit winterseizoen sneeuwgarantie. Je kunt er ook terecht voor scherpe prijzen voor ieders budget, voorzieningen voor het hele gezin (zowel jong als oud), 339 skipistes in alle kleuren en een gloednieuwe lift. De gloednieuwe lift in Les Menuires gaat naar la Pointe de la Masse. De lift is vanaf 11 september operationeel, wat betekent dat hij zowel in de zomer als in de winter gebruikt kan worden. Het is een hypermoderne gondellift met 10 zitplaatsen per gondel. Door deze lift is de Masse-piste beter bereikbaar. Een piste die voorheen minder bekend en bezocht was onder de wintersporters. Deze gloednieuwe lift is een van de twee snelste kabelbanen in heel Frankrijk! Hij is 3318 meter lang, overbrugt een hoogteverschil van 1050 meter en brengt zijn passagiers in minder dan 8 minuten omhoog. Voorheen duurde dit zo’n 25 minuten, dus tel uit je winst! In een uur brengt de gloednieuwe lift maximaal 2800 personen de berg op. Design, comfort en kwaliteit staan centraal, dit is zeker terug te zien in de prachtige panorama-ruiten. 


Covid-19 Maatregelen in Frankrijk  

Natuurlijk is het erg belangrijk om op de hoogte te zijn van alle covid maatregelen in Frankrijk om zo voorbereid en veilig mogelijk op reis te gaan. Vanaf 15 januari gelden er namelijk nieuwe regels in Frankrijk, dus ook in Les Menuires. We zetten ze hier voor je op een rijtje want veiligheid is het allerbelangrijkste in deze toch wat onzekere tijd. 

In Frankrijk geldt het 2G principe. Binnen, in publieke ruimtes, is het verplicht om een mondkapje te dragen. Voor je wintersport vakantie geldt dit dus in bars, restaurants en in de skiliften. Voor deze zelfde plekken heb je een geldige QR code nodig. Verder geldt dat je dubbel gevaccineerd moet zijn voor een geldige QR code. Is je tweede dosis van het vaccin echter meer dan 7 maanden geleden, dan moet je ook een booster (dus een derde) vaccinatie hebben gehad voor een geldige QR code.

Heb je onder deze voorwaarde geen geldige QR code? Dan moet je elke 24 uur een pcr test laten doen. Deze moet een negatief resultaat hebben, om een geldige QR code te ontvangen.
Wij wensen je namens Check-in PR een fijne en veilige winter toe en hopen je binnenkort te verwelkomen in de prachtige bergen van Les Menuires!
 
NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie over Les Menuires, beeldmateriaal en mediareizen, neem contact op met Check-in PR.

 

Julia Grijspaardt

E: julia@checkinpr.nl

T: +31 0172618794

W: nl.lesmenuires.com