Turkish Airlines lanceert vertaalservice 'SmartMic'

7 februari 2024 - Turkish Airlines heeft nieuwe SmartMic-vertaalapparaten gelanceerd op luchthavens in heel Türkiye, zodat niet-Engelssprekende passagiers gemakkelijk kunnen communiceren met het personeel van de luchtvaartmaatschappij

© Turkish Airlines

Met behulp van deze bijzondere communicatie-ervaring kunnen passagiers in hun moedertaal iets inspreken in het nieuwe apparaat, dat 52 talen en 72 accenten ondersteunt. De SmartMic vertaalt vervolgens wat er gezegd wordt in de eerste taal van het personeelslid. Via een scherm aan weerszijden van het apparaat kunnen zowel de passagiers als het personeelslid het gesprek in realtime volgen, zodat passagiers snel en soepel de informatie krijgen die ze nodig hebben.

 

Als luchtvaartmaatschappij die naar meer landen vliegt dan welke andere maatschappij ook, heeft Turkish Airlines 100 SmartMic toestellen verdeeld over haar thuisbasis in Istanbul en de regionale Turkse luchthavens van Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman en Izmir. De apparaten worden binnenkort ook gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk.

 

De CEO van Turkish Airlines, Bilal Ekşi, zegt hierover: "Turkish Airlines staat voor het verbinden van de wereld en reizen voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom zijn we verheugd om dit innovatieve SmartMic-apparaat te introduceren, dat onze passagiers in staat stelt om met ons personeel te spreken in hun eigen taal tijdens hun reis door Türkiye. We willen ervoor zorgen dat onze passagiers een soepele reiservaring hebben, ongeacht hun nationaliteit, en hopen dat de SmartMic apparaten hun reis met Turkish Airlines nog aangenamer maken."

 

De nationale luchtvaartmaatschappij vliegt naar 129 landen en 345 bestemmingen op vijf continenten en bereidt zich voor om haar passagiers naar het 130e land en zesde continent te brengen met haar eerste vlucht naar Melbourne, Australië, in maart 2024.

 

Voor meer informatie of om vluchten met Turkish Airlines te boeken; bezoek www.turkishairlines.com

 

Over Turkish Airlines
Turkish Airlines, opgericht in 1933 met aanvankelijk vijf vliegtuigen in de vloot, beheert nu een indrukwekkende vloot van 440 vliegtuigen, zowel voor passagiers als vracht. De luchtvaartmaatschappij biedt wereldwijde connectiviteit naar 345 bestemmingen, waaronder 292 internationale en 53 binnenlandse bestemmingen, verspreid over 129 landen. Meer informatie over Turkish Airlines is te vinden op de officiële website www.turkishairlines.com of op de sociale mediaplatforms, waaronder Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn en Instagram.

 

Over Star Alliance
Het Star Alliance-netwerk werd in 1997 opgericht als 's werelds eerste echte mondiale luchtvaartalliantie. Het fundament van deze alliantie rust op een klantgericht waardeoordeel van wereldwijd bereik, internationale erkenning en excellente service. Sinds de oprichting heeft Star Alliance zich ontwikkeld tot het grootste en meest uitgebreide luchtvaartnetwerk, met een specifieke focus op het verbeteren van de totale klantervaring gedurende het gehele traject van de alliantie.

 

De aangesloten luchtvaartmaatschappijen zijn: Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Air Portugal, THAI, Turkish Airlines en United. Het Star Alliance-netwerk biedt momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen. Bovendien worden aanvullende aansluitende vluchten aangeboden door Star Alliance Connecting Partners, Juneyao Airlines en THAI Smile Airways.