Adem de frisse lucht in en geniet van de bergen in het hart van de 3 valleien; Méribel

Wandelen, fietsen, mountainbiken, wielrennen en golfen. Paardrijden, paragliden, avonturenparken bezoeken en yoga. Lekker eten, drinken en genieten van de bergen. Samen of met het gezin. In Méribel kan het allemaal. 

In Méribel is er voor iedereen wel iets te vinden. 

Een wandeling door het prachtige Vanoise National Park langs Lac du Tuéda en Refuge du Saut. Een prachtige wandeling dwars door de natuur. Geniet van het mooie uitzicht, de flora en de fauna.

Een uitje met het gezin? Neem de kinderen mee naar de kinderboerderij bij Refuge de la Traye. Hier kunnen kinderen alles leren over de dieren die in de bergen leven en het werk dat de boeren dagelijks verrichten. 

Huur een elektrische mountainbike en verken de vallei. Méribel beschikt over de meest prachtige routes en fietspaden. De steile hellingen zijn met deze elektrische mountainbikes niet langer een obstakel, je bereikt zo de top. 

Liever iets meer adrenaline? Neem je fiets mee naar boven en volg de Red Line slopestyle track. Vanaf de top van de Tougnète 2 stoeltjeslift gaat een slingerend pad met verschillende jumps en obstakels naar beneden. Perfect voor de echte liefhebbers!

Na een hoop inspanning en adrenaline is ontspanning ook wel eens lekker. Méribel biedt yogalessen aan bij het meer van Tuéda.  Werk hierbij aan je flexibiliteit, ademhaling en houding. Allemaal in combinatie met een prachtig uitzicht bij zonsopkomst of zonsondergang. 

Tot slot nog een aantal gastronomische tips. Bij inspanning en sport hoort namelijk ook goed eten en drinken. Voor een bijzondere ervaring en een mooi uitzicht in de bergen zijn de restaurants Le Blanchot en Le Clos Bernard perfect. Rust je liever even uit in het dorp, ga dan langs bij Le Lillie of Jack’s.

Fotocredits

© Sylvain Aymoz 
© Louis Laforet