Zomer, zon, stad en berg: de regio Innsbruck scoort met een unieke veelzijdigheid

Eén vakantie, ontelbare mogelijkheden – dat biedt de regio Innsbruck met haar unieke, veelzijdige aanbod. Hier vullen natuur en cultuur, (culinair) genieten en inspanning, stad en landleven elkaar aan tot een aantrekkelijk compleet pakket. Gemoedelijk of sportief? Ontspannen of uitdagender? In en rond Innsbruck is eenvoudigweg alles mogelijk. De perfecte uitgangspositie om op slechts één plek elke dag opnieuw vrij te kunnen kiezen en geschikte activiteiten te gaan beleven. Voor een zomer vol veelzijdigheid en levensvreugde!

In Innsbruck is het mogelijk je vanuit het hart van de stad direct in de natuur te begeven – of gelijk naar luchtige hoogtes te stijgen en vanaf de Nordkette te kijken naar de drukte van de stad beneden. Een tijdsprong beleven tussen moderne architectuur en historische gebouwen, lekker eten en winkelen in kleine steegjes en voor de grote bergcoulisse: de regio Innsbruck biedt een unieke veelzijdigheid voor recreatie en ontspanning op verschillende hoogteliggingen.  Helemaal zoals het past bij een echte Alpen Metropool. En dat is goed zo, want iedereen geniet op een andere manier van zijn of haar vrije tijd.

Echt genieten: alpien-urbane ontspanningsmomenten

Wat betreft veelzijdige ontspanning is de regio Innsbruck een waar „natuurtalent“. Want een ontspannende vakantie in Innsbruck voert vaak vanuit de stad direct in de natuur. En kan met de kabelbaan of de e-bike heel comfortabel ook zonder grote sportieve inspanning worden beleefd. Ook de stad nodigt uit tot een ontspannen ontdekken van alpien-urbane levensvreugde – ja, ook hier kan men de typische drukte van een grote stad ontvluchten! Innsbruck is een charmant stadje, dat tussen historische gebouwen en moderne architectuur een gevarieerd panorama voor een machtige bergcoulisse ontvouwt. Tijdens het flaneren langs de  Innpromenade komt deze bergcoulisse achter de beroemde gekleurde huizenrij heel bijzonder tot zijn recht.

Ben je meer geïnteresseerd in de bekende bezienswaardigheden: vertrouwde, maar ook geheime hoekjes van de stad ontdek je heel individueel en gemoedelijk op de „Walks to explore“. De zeven thematische wandelingen nodigen uit om de stad vanuit verschillende perspectieven te benaderen. De wandelingen verlopen op ongewone paden omhoog en dwars door Innsbruck. Weg uit de drukte, hup de beleving in: tussen de Bergisel skischans en de  Sillschlucht, in de historische wijk Anpruggen of in de sporen van de Habsburgers.

De toegevoegde waarde uitstekend bewezen: het bergwandel- en e-biketourprogramma met gids

Een uitstapje in de natuur hoort er tijdens een bezoek aan de regio Innsbruck gewoon bij. Het populaire berg wandelprogramma met een uitgebreid aanbod aan gemakkelijke en meer inspannende tochten voldoet aan de meest verschillende eisen en wensen: voor gezinnen, genieters, natuurliefhebbers en bergtop bestormers. Uit dit aanbod van in totaal 18 tours met begeleiding kun je elke vakantiedag opnieuw kiezen en op deze manier heel ontspannen  de adembenemende bergwereld met lokale tour guides ontdekken. 

Wie liever op de pedalen trapt, kan zich bij de lokale bike guides aansluiten: sinds de zomer van 2021 vormen de e-biketours met gids een vast onderdeel van het gratis tourprogramma. Ook in dit jaar zijn ze weer een bijzonder hoogtepunt. Zij bieden techniektraining met waardevolle tips en trucs tot en met uitstapjes naar de mooiste plekjes van de regio. Hierdoor kun je kiezen uit een compleet aanbod voor beginners tot aan (ver)gevorderden.

Het beste van alles: deelname aan het bergwandel- en e-biketourprogramma is inbegrepen in het dienstenpakket van de gratis gastenkaart Welcome Card. Bovendien ontvangt je met de Welcome Card bij geselecteerde verhuurpartners uitstekend uitgeruste e-bikes.

Het ticket naar vakantiegeluk: de gastenkaart Welcome Card 

Bij een bezoek van minstens 2 nachten biedt regio Innsbruck een gratis gastenkaart aan: de Welcome Card. Deze gastenkaart biedt een veelvoud aan mogelijkheden om de unieke veelzijdigheid van Innsbruck nog beter te ervaren. Het openbaar vervoer en geselecteerde kabelbanen in de regio staan gratis ter beschikking. Bovendien zijn er talrijke kortingen en vele gratis aanbiedingen bij het familieprogramma en zijn de zwembaden inbegrepen. Lees hier meer over de Welcome card.

Over Innsbruck Tourismus

Innsbruck Tourismus is de officiële bestemmings-management organisatie van de regio Innsbruck, die zich vanaf de hoofdstad van de deelstaat Tirol over meer dan 40 plaatsen in de omgeving uitstrekt – van het Inntal naar het Mieminger Plateau en via Kühtai tot in het Sellraintal. Met jaarlijks bijna 3,5 miljoen overnachtingen en 4 miljoen dagjes gasten (stand 2019) behoort de regio Innsbruck tot de grootste toeristische institutie van Oostenrijk. Hiermee is Innsbruck een unieke symbiose tussen de levendige urbane omgeving en de fascinerende alpiene bergwereld. Veelzijdige stedelijke flair en sightseeing bevinden zich op slechts een kattensprong van de volgende fiets- of wandeltocht, de dichtstbijzijnde ski beleving of winterwandeling. De gratis Welcome Card is de sleutel tot ongelimiteerde veelzijdigheid van de regio: met het gratis gebruik van het openbaar vervoer kunnen zowel op hoogte als dwars door de regio vele hoogtepunten op duurzame en comfortabele wijze worden beleefd. Voor de ongeveer 90 medewerkers en medewerksters staat de bezoeker in het middelpunt van hun denken en handelen. Door hun enthousiasme voor het alpien-urbane gebied bezorgen zij hun gasten datgene waar hun eigen hart sneller van gaat kloppen en bieden zij op deze wijze telkens weer onvergetelijke vakantiebelevenissen in harmonie met mens en natuur. Met in totaal 13 Tourismus Informationen (VVV’s) is Innsbruck Tourismus dicht bij zijn bezoekers, te midden van de actie en volgens de moderne tijdgeest – een draaipunt en centrum voor authentieke verhalen en persoonlijke impressies van lokale karakters, die zijn terug te vinden op de populaire Blog en de sociale mediakanalen onder #myinnsbruck.