6 activiteiten met het hele gezin in Zuid-Tirol

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming voor het hele gezin? Kijk niet verder, Zuid-Tirol is de regio waar je heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie met het hele gezin. Vind hieronder 6 leuke activiteiten voor het hele gezin in Zuid-Tirol:

1. Wandelen met het hele gezin in de Dolomieten
Een wandelvakantie met kinderen kan als een uitdaging klinken. Kinderen hebben vaak een spanningsboog van een wortel. Zijn we net lekker begonnen aan een mooie wandeling, willen zij alweer iets anders gaan doen. In Zuid-Tirol zijn verschillende wandelroutes met een verhaallijn en spelcomponenten. Hierdoor zijn jullie met zijn allen interactief en sportief bezig. Benieuwd naar de wandelroutes, neem hier een kijkje.

2. Zwem in het grootste meer van Zuid-Tirol: Kalterer See
Het meer van Kaltern, de "Kalterer See", verwelkomt de bezoekers met zijn warme en rustige water. Er is voor elk wat wils: watersporten of zonnebaden met een kopje espresso of cappuccino, of anders een koel glas lokale wijn genaamd "Kalterersee". Het meer biedt een perfecte omgeving om te vertoeven en te ontspannen, naast een prachtig uitzicht.

3. Breng enkele dagen door op een boerderij in Zuid-Tirol
Het landschap in Zuid-Tirol is afwisselend en zo zijn ook de verschillende boerderijen. Of je nu kiest voor een boerderij bovenop een berg, op een zonnig hoogplateau of in een brede vallei. Elk seizoen van het jaar vind je rust en ontspanning op één van de boerderijen van Roter Hahn. Het leven op het platteland is onlosmakelijk verbonden met omloop de seizoenen en de ritme van de natuur. Je ontdekt en leert meer over de verschillende seizoenen en moeder natuur tijdens een verblijf op een landelijke boerderij.

  4. Breng een bezoek aan Ötzi de IJsman
Ötzi is een gletsjermummie uit de Kopertijd, die dankzij buitengewone omstandigheden tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Beetje bij beetje heeft hij een schat aan kennis doorgegeven. Hij werd in 1991 bij toeval ontdekt door wandelaars op de gletsjer van het Schnalstal/Val Senalesdal, samen met zijn kleding en uitrusting. Breng een bezoek aan Ötzi en ontdek meer over de IJsman.

5. Ontdek de regio op de fiets
In Zuid-Tirol zijn er diverse goed aangelegde en veilige fietspaden te vinden voor het hele gezin. Fiets door de appel- of wijngaarden, langs historische dorpjes en proef onderweg de lokale specialiteiten. Een uitgebreid fietsroutenetwerk, uitdagende trails of de haarspeldbochten van bergpassen. Heerlijk fietsen met een uniek panoramisch uitzicht, maken fietsen in Zuid-Tirol een heel bijzondere ervaring.  Vind hier een mooie route!

6. Dagje weg in één van de pretparken
Voor plezier en actie neem je de kinderen mee voor een onvergetelijk en adrenaline rijk uitstapje in de vele vrijetijdsparken van Zuid-Tirol. Kies uit: de langste tokkelbaan van Europa op de Kronplatz, het Ötzi Rope Park, de mountain coaster in Meran 2000, een labyrint tuin en nog veel, veel meer

Over Zuid Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk.  Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen.  Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/nl