Beleef de winter in La Rosière

 

5 December 2023 - Het wintersportseizoen in La Rosière staat op het punt om te beginnen en het belooft een mooie winter te worden met vele activiteiten. Met op enkele kilometers de Mont Blanc en vlakbij de grens met Italië heeft La Rosière een perfecte uitvalsbasis voor een fantastische wintersportvakantie. Mede door deze ligging en de gunstige  klimaatomstandigheden geniet je hier vrijwel de hele winterperiode van half december tot eind april van sneeuwzekerheid.

                                                                                                                                                                                      © La Rosière

Van Frankrijk naar La Dolce Vita
La Rosière ligt op slechts een paar kilometer van de Mont Blanc en van de ingang van de Col du Petit Saint-Bernard verwijderd. Het unieke skigebied Espace San Bernardo in de noordelijke Alpen verbindt door middel van 154 km aan skipistes La Rosière met La Thuile in Italië. Het gebied profiteert van gunstige weersomstandigheden. Dit zorgt voor een optimale sneeuwval gedurende het hele seizoen. De skipistes zijn toegankelijk voor beginners tot aan gevorderden. 

 

Activiteiten die je wintersport nóg leuker maken
Sneeuwgolf

Buiten de wintersport zijn er tal van leuke activiteiten te beleven in La Rosière om je wintersport onvergetelijk te maken. Zo is er een sneeuwgolf toernooi dat georganiseerd wordt en toegankelijk is voor nieuwsgierige beginnende of ervaren golfers. Het is een leuke kans om een nieuwe manier van golfen te ontdekken. 

27 km aan wandelpaden
La Rosière heeft een wandelnetwerk van 27 km, waarvan 12 km geheel verzorgd en geprepareerd is. Met een voetgangerspad heb je als wandelaar onbeperkte toegang tot 5 skiliften die je omhoog brengen. De wandelpaden zijn te voet of met sneeuwschoenen goed bereikbaar om te genieten van de spectaculaire vergezichten. 

Theater middenin de natuur
Verscholen in het bos ligt het openlucht theater dat volledig opgaat in de omgeving. Het theater is volledig duurzaam gebouwd en biedt een capaciteit tot 200 personen om te genieten van verschillende evenementen. 

                                                                                                                                                                                     © La Rosière

Bon appétit
La Rosière is rijk aan gezellige restaurants. Ga bijvoorbeeld eten bij Le Terroir des Vignobles. In de winter van 2023 openden Judith en Alexandre hun high-end etablissement. Ze bieden een verfijnd menu met een selectie van ‘verborgen parels’. Alexandre werkt in de keuken aan de voor- en nagerechten en Judith sluit met een heerlijk dessert de avond af. Hier geniet je van een echt culinaire ervaring tegen toegankelijke prijzen. 

 

Op de piste ligt PARADiS waar je de lekkerste gerechten eet die zijn gemaakt met lokale producten. Er is voor zowel vleesliefhebber als vegetariër voldoende keus uit zorgvuldig bereide gerechten.

 

De wintersport kan niet voorbijgaan zonder heerlijke Raclettes en Fondues te hebben gegeten. Op een steenworp afstand van de piste ligt L’Ancolie. Dit familiehotel is omgetoverd tot een karakteristiek restaurant waar de Raclettes en Fondues overheerlijk zijn. Op het terras is er een prachtig uitzicht op de vallei.

                                                                                                                                                                                     © La Rosière

Slaap, eet, ski & herhaal…
Een fijne accommodatie om je even te kunnen terugtrekken is niet onbelangrijk. La Rosière heeft voor ieder wat wils. 

Kies bijvoorbeeld voor een verblijf in de nieuwe Lodge des Glaciers, gelegen in het hart van het skigebied en aan de voet van de pistes, dat in december 2023 wordt geopend door Altitude Résidence. 

Of blijf slapen in Club Med dat in 2021 opende in La Rosière en werkt met een all-inclusive methode. 

Daarnaast zijn er ook een aantal hotels die zich onderscheiden door de wellness faciliteiten die ze aanbieden zoals bijvoorbeeld Hotel Alpen Lodge, I.L.Y hotels of Hotel Alarena. 

                                                                                                                                                                                      © La Rosière

Duurzaam toerisme: Flocon Vert

De 'Flocon Vert' (de groene sneeuwvlok) is een label dat wordt toegekend aan bergbestemmingen die kunnen aantonen dat ze zich inzetten voor duurzaam toerisme. Dit label is ontwikkeld door de non-profit organisatie Mountain Riders om bergliefhebbers te helpen bij het identificeren van de meest milieuvriendelijke toeristische bestemmingen. Kiezen voor een skigebied dat de Flocon Vert heeft gekregen, is een manier om verantwoord toerisme te ondersteunen. La Rosière heeft 28 november 2023 dit mooie label toegekend gekregen.

                                                                                                                                                                                     © La Rosière

Save the date!
Deze evenementen wil je niet missen:

18 t/m 22 december 2023 - La Rosière behind the scenes
23 t/m 26 december 2023 - Kerstfestiviteiten
31 december 2023 - Nieuwjaarsfeest
23 januari 2024 -  Skitour wedstrijd 
9 februari 2024 - The White Trail
13 februari 2024 - Carnavalsfeest
28 maart 2024 - Winter Golf
10 t/m 17 april 2024 - Band’s camp Academy

 

Over La Rosière
La Rosière staat elk jaar in de top 10 van de Franse skigebieden met de meeste sneeuwval. De uitzonderlijke sneeuwval garandeert het hele seizoen van half december tot eind april sneeuw van goede kwaliteit. Gelegen aan de voet van de Italiaanse zijde van de Mont Blanc en aan de poort van het nationale park Vanoise, is het ski resort La Rosière een oase van rust in het hart van de Tarentaise-vallei, waarin alle ingrediënten voor een geslaagde skivakantie zijn samengebracht. Het gebied profiteert van een zuidelijke ligging en een totaal vrij uitzicht over de hele vallei.