Barbados Tourism Marketing benoemt nieuwe CEO en COO

 

29 januari 2024 - Afgelopen woensdag 24 januari heeft Ian Gooding-Edghill, minister van Toerisme en Internationaal Transport, aangekondigd dat Andrea Franklin, een ervaren professional op het gebied van toerisme, per 1 april de functie van Chief Executive Officer van Barbados Tourism Marketing Inc. (BTMI) op zich zal nemen.

Het nieuws komt na een intensieve wervingscampagne om 'de juiste persoon' voor de organisatie te vinden. Over de aankondiging zegt de minister: "Mevrouw Franklin is van eigen bodem, goed opgeleid en ervaren op het gebied van toerisme en gastvrijheid. Ze heeft de rangen doorlopen om de hoogste toeristische functie op Barbados te bereiken. Ik heb het bestuur van BTMI opdracht gegeven om zorgvuldig te zoeken naar iemand die geschikt is om dit ambt te vertegenwoordigen en ik ben tevreden dat ze aan hun opdracht hebben voldaan." 

Franklin begon haar carrière in het toerisme als account executive voor Air Jamaica in de jaren 1990. Later werkte ze bij de voormalige Barbados Tourism Authority - nu BTMI - als Manager Product Integration en later als Senior Business Development Manager in het kantoor in New York als onderdeel van het Sales Team. In die tijd bouwde ze belangrijke netwerken op met belangrijke zakenpartners, waaronder luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en touroperators. Haar ervaring bij de Barbados Tourism Authority bereidde haar voor op haar meest leidinggevende rol tot nu toe, Chief Executive Officer van Caves of Barbados - nu Country Manager bij Chukka Caribbean Adventures - waar ze de afgelopen vijf jaar heeft gewerkt. Daar heeft ze met succes toezicht gehouden op de activiteiten, marketing en financiën van het regionale bedrijf. 

Aanstelling nieuwe Chief Operating Officer (COO)

De minister kondigde verder de benoeming aan van mevrouw Cheryl Carter, directeur UK, BTMI als nieuwe Chief Operating Officer. Met het oog op een goede opvolgingsplanning en het stroomlijnen van de activiteiten van BTMI is de Raad van Bestuur ook overeengekomen dat de nieuwe CEO zal worden ondersteund door een Chief Operations Officer (COO), mevrouw Cheryl Carter, die de operationele functies van de organisatie zal beheren om het stroomlijnen van vaardigheden en kernfuncties te vergemakkelijken, zodat de CEO zich kan richten op de strategische richting van de nieuwe entiteit. De COO zal ook verantwoordelijk zijn voor de prestaties van alle externe markten.

Mevrouw Carter is een ervaren professional in de toeristische sector met meer dan 26 jaar ervaring in het veld. Als Interim Head of Global Markets in het Verenigd Koninkrijk in 2019, was mevrouw Carter in staat om het hoogste aantal gasten voor Barbados te bereiken vanuit deze belangrijke markt. Daarnaast heeft ze door de jaren heen professionele relaties opgebouwd met luchtvaartmaatschappijen, reis- en toeristische partners die haar leiderschap en richting waarderen. Verder heeft ze tijdens haar ambtstermijn als directeur ook teams geleid in Canada en Noord-Amerika.

Deze benoemingen van CEO en COO voor BTMI moeten worden gezien als het beleid van het ministerie van Toerisme en Internationaal Transport om in te spelen op de dynamische behoeften van de toeristische sector door strategische stappen te nemen om onze manier van zakendoen op te frissen, te herpositioneren, te heroriënteren en te vernieuwen.

Over Barbados
Barbados, gelegen in de oostelijke Caraïben, is een idyllisch eiland dat bekend staat om zijn witte zandstranden, kristalhelder turquoise water en levendige koraalriffen. Het is niet alleen een populaire toeristische bestemming vanwege zijn adembenemende landschappen, maar ook vanwege de warme gastvrijheid van de lokale bevolking, die de rijke cultuur van het eiland weerspiegelt. Met een mix van koloniale invloeden en een levendige Caribische sfeer, biedt Barbados een scala aan activiteiten, variërend van ontspannen zonnebaden tot het verkennen van historische bezienswaardigheden zoals de indrukwekkende Garrison Savannah. Het eiland staat ook bekend om zijn levendige festivals, smakelijke lokale gerechten zoals cou-cou en flying fish, en de opwindende ritmes van calypso-muziek. Barbados is werkelijk een parel in de Caribische Zee, waar bezoekers kunnen genieten van een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen. Bezoek de website: www.visitbarbados.org