Een bourgondische lente in West-Zeeuws-Vlaanderen

Een Bourgondische Lente! Shoppen, wandelen, fietsen en culinair genieten in West-Zeeuws-Vlaanderen
Verrassend, dichtbij en gastvrij: dat is West-Zeeuws-Vlaanderen. De ideale bestemming dus voor een relaxte uitstap in het meest Vlaamse gedeelte van Nederland. Wandelen en fietsen aan het strand en in de uitgestrekte polders. Flaneren in de stadjes en dorpjes tussen hippe winkeltjes en culinaire restaurants.

Uitgestrekte stranden met (h)eerlijke strandpaviljoens

Van idyllisch Retranchement tot aan maritiem Breskens.. de West-Zeeuws-Vlaamse kustlijn is simpelweg adembenemend. Brede zandstranden, natuurlijke duinen, fijne wandel- en fietspaden. Dit natuurlijk stukje kust schotelt je 17 kilometer aan wandel- of fietsplezier voor. Onderweg rust je uit bij één van de 16 hippe strandpaviljoens. Je leest het goed, 16 strandpaviljoenen, dat is zowat 1 paviljoen per kilometer! In een knusse indoor of outdoor loungehoek smul je van een dagvers Noordzee menu of portie Zeeuwse mosselen.

Natuurgebieden, kreken, slikken en schorren

Wandelen langs het strand, flaneren over de duinen en fietsen door de polders zijn een absolute must als je West-Zeeuws-Vlaanderen bezoekt. De slikken en de schorren, de duinen, dijken en kreekrestanten. Ze vertellen het verhaal van de strijd tegen het water. De mooiste plekjes ontdek je al wandelend of op de fiets langs een netwerk van paden en routes. Ze voeren je over lieftallige polderdijkjes, oude smokkelpaden, langs verborgen kreken, oude linies en vestingen. Bezoek zeker het nieuwe natuurgebied: Waterdunen bij Breskens.

Foodregio 

West-Zeeuws-Vlaanderen verwent je met een tongstrelende betaalbare keuken. Bourgondisch genieten is waar Zeeuws-Vlamingen, net als hun goede buren de Vlamingen, ontzettend van houden. West-Zeeuws-Vlaanderen heeft zich op de kaart gezet als foodregio. Er is een enorm culinair aanbod voor elk budget. Zo schotelen de strandpaviljoens je hun uitstekende Noordzeegastronomie voor, het uitzicht op zee is dan wel weer onbetaalbaar. In de pittoreske dorpjes en stadjes alsook in de polder zijn er talrijke culinaire pareltjes te vinden, voor elk type fijnproever en voor ieders budget. Eén ding is zeker: je gaat hier niet met honger weg. 

Shoppingwalhalla open op zondag

Het mekka van elke fashionista is natuurlijk Sluis. Dit idyllisch vestingstadje brengt alle toonaangevende merken bijeen. Je snuistert er in talloze boetiekjes – zelfs op zondag, want ook dan is alles gewoon open. Al valt er nog veel meer te beleven. Sluis is de enige Nederlandse stad met een Belfort. Ook de historische wallen rondom Sluis zijn een bezoek waard. Je maakt er een ontspannen wandeltocht met zicht op de polders.

Ook in andere dorpjes en stadjes vind je toffe shopping adresjes. Zo hop je in maritiem Breskens van het ene winkeltje naar het andere of kun je snuisteren in Oostburg.

Unieke logeeradresjes

Je merkt het: West-Zeeuws-Vlaanderen is zó veelzijdig dat je er makkelijk meerdere dagen kan vertoeven. De streek herbergt dan ook tal van gastvrije logeeradresjes. Zo overnacht je in een strandhuisje met zicht op zee. Slaap je op een boerderij. Kampeer je tussen het groen. Proef je de romantiek van een charmante B&B. Of droom je weg in een luxueus 4 sterren hotel met een fine dining restaurant met uitzicht op zee.