Breng wat Zuid-Tirol in je huiskamer met deze 3 kersttradities

1. Bak Zuid-Tiroolse lekkernijen
In Zuid-Tirol beginnen de kerstkriebels bij het proeven van de zoete kerstlekkernijen. Laten we datzelfde gevoel in huis halen met deze recepten voor Spitzbuben biscuits en Zelten cake, uiteraard perfect gecombineerd met Glühwein. Welke is jouw favoriet?


Dit Spitzbuben biscuit recept bereid je in een uurtje.
De traditionele fruitcake Zelten laat je in twee uur het water in de mond lopen.
2. Aftellen tot kerstmis met de kerstkrans
In Zuid-Tirol zijn de kerstkleuren naast wit sneeuw ook groen en rood. Van de dennentakken en kaarsen welteverstaan. In de regio telt men af tot kerstmis door met het gezin een kerstkrans te maken en deze te voorzien van rode kaarsen. Elke zondag wordt er een kaars aangestoken en komt kerstmis weer een stukje dichterbij. Ook zo’n toffe kerstkrans thuis maken? Zo doe je dat.
DIY-kerstdecoratie
Kerstmis in Zuid-Tirol krijgt een extra speciaal tintje door authentieke producten. Veel van de kerstdecoratie en cadeaus worden in de regio zelf gemaakt. Door het gebruik van lokale producten en ambachtelijke technieken ontstaat er een duurzaam product. Een authentieke kersttraditie is bijvoorbeeld vilten. Met deze techniek maak je van wol prachtige vilten creaties voor bijvoorbeeld de kerstboom. Of ga je echt los en maak je een eigen vilten kussen?

Benieuwd naar welke kersttradities Zuid-Tirol nog meer kent? Neem dan gerust een kijkje op onze Nederlandse website: https://www.suedtirol.info/en/this-is-south-tyrol/people/customs/advent-and-christmas-traditions 

Fijne feestdagen!


Over Zuid Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk.  Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen.  Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op https://www.suedtirol.info/