7 bijzondere zomerbelevenissen in de regio Innsbruck

 

14 maart 2024 - Hoe langer de dagen, des te meer je van elke seconde wilt genieten – vooral op vakantie. De regio Innsbruck biedt tal van mogelijkheden om dit te realiseren, want in de zomer is hier altijd wel een reden om naar buiten te gaan. Van wandelingen op hoog niveau – letterlijk en figuurlijk – tot openluchtevenementen en sfeervolle nachten onder de sterrenhemel.

                                                                                                                                   © Innsbruck Tourismus/ Christian Vorhofer

1. Stap voor stap: wandelen
Wandelen is in meerdere opzichten de meest ‘natuurlijke’ manier om kennis te maken met de alpine schoonheid van de regio Innsbruck. De Zirbenweg is een geliefde route, gelegen boven de hoofdstad van Tirol op circa 2.000 meter hoogte, door een van Europa's oudste alpendennenbossen. Ook rondom de historische bergbeklimmersdorpen in het Sellraindal zijn prachtige panorama's te bewonderen, vooral in de zomer wanneer de bergweiden bloeien en de alpenrozen oplichten. Als je liever niet alleen op pad gaat, kun je deelnemen aan begeleide wandeltochten van het Zomeractief-programma, waar je gebruik van kunt maken met de gratis Welcome Card.

© Innsbruck Tourismus/ Christian Vorhofer

2. Met de wind in de rug: fietsen
Wie Innsbruck en omgeving op een iets snellere manier wil verkennen, kan het beste de fiets pakken. Op de fietsroute over het Mieminger Plateau ontdek je niet alleen het prachtige landschap, maar ook een verscheidenheid aan lokale lekkernijen bij diverse verkooppunten en restaurants langs de weg. Voor fietsers met een e-bike zijn er zelfs nog meer mogelijkheden, met name dankzij het Zomeractief-programma, dat een groot aantal begeleide e-bike-tochten omvat.

 © Innsbruck Tourismus/ Christian Vorhofer

3. Het water in: zwemmen en baden
Juist bij hogere temperaturen is het belangrijk om het hoofd koel te houden. Gelukkig biedt de regio Innsbruck volop mogelijkheden om verkoeling te vinden. Van prachtig gelegen zwemmeren, zoals bij Untermieming of aan de Lanser See met zijn uitstekende waterkwaliteit, tot gezinsvriendelijke belevenisbaden, zoals het Freibad Tivoli of het Völser Badl. Voor wie wat meer actie zoekt, zijn er opties als City Rafting, waarbij je Innsbruck vanaf het water kunt ervaren, en Up Stream Surfing, waarbij je op een surfplank de wilde wateren van de rivier kunt trotseren.

© Innsbruck Tourismus/ Kathrin Baumann

 

4. Moet je gezien hebben: sightseeing
Innsbruck is rijk aan unieke bezienswaardigheden. Een van de meest indrukwekkende is de Keizerlijke Hofkerk, waar maar liefst 28 levensgrote bronzen figuren het (lege) grafmonument van Keizer Maximiliaan bewaken. In cultureel opzicht is Slot Ambras een waardevolle schat, aangezien het met zijn historische collecties van kostbaarheden wordt beschouwd als het oudste museum ter wereld. Niet ver van dit slot ligt de moderne Bergisel-schans, ontworpen door de gerenommeerde architecte Zaha Hadid. Deze unieke schans pronkt vanuit elke hoek van de stad en biedt adembenemende uitzichten op de stad vanaf de top. 

© Innsbruck Tourismus/ Christof Lackner

5. Mag je niet missen: evenementen
In de regio Innsbruck is verveling zeldzaam, mede dankzij alle evenementen die worden georganiseerd. Op warme zomeravonden kun je bijvoorbeeld genieten van de Innsbrucker Promenadeconcerten (5-7 t/m 28-7), waar verschillende orkesten en ensembles de imposante binnenplaats van de Keizerlijke Hofburg vullen met betoverende klanken. Voor eersteklas theater kun je terecht bij de Tiroler Volksschauspiele (6-7 t/m 17-8) in Telfs, die elk jaar een enthousiast publiek trekt met voorstellingen (gedeeltelijk in dialect) op het openluchtpodium op de Birkenberg. In Telfs wordt ook het Hill Vibes Reggae Festival gehouden (24-7 t/m 27-7). Hier kunnen bezoekers naast ontspannende beats genieten van activiteiten voor alle leeftijden.

© Innsbruck Tourismus/ Erwin Haiden

6. Smakelijk eten: culinair genieten
Fijnproevers worden ongetwijfeld blij in de regio Innsbruck, want in de talrijke hotels, pensions, restaurants en almhutten wordt een rijk scala aan smakelijke gerechten geserveerd. Ontdek het zelf tijdens de Innsbruck Foodtours. Onder leiding van een lokale gids maak je een culinaire wandeling door de stad, waar je de smaken van de Tiroler keuken leert kennen. Genieten op – letterlijk – het hoogste niveau kun je ook bij de Nordkette-picknick: op de Seegrube, bijna 2.000 meter hoog, staat een goedgevulde rugzak voor je klaar met allerlei lekkernijen, zoals spek en bergkaas.

© Innsbruck Tourismus/ Woergoetter

7. Onder de vrije hemel: kamperen
Wat is er mooier dan een nacht onder de sterren, midden in de natuur? Dat kun je beleven op de campings in de regio Innsbruck, onder andere in het vakantieparadijs Natterer See of bij de Gerhardhof in Wildermieming. Beide campings beschikken over voldoende staanplaatsen voor tenten en stacaravans, maar ook over hoogwaardige voorzieningen, zoals modern sanitair, speel- en zwemgelegenheden en glamping-opties.

Meer redenen om buiten te zijn vind je online op www.innsbruck.info/draussen-sommer

© Innsbruck Tourismus/  Kathrin Baumann

Over Innsbruck Tourismus
Innsbruck Tourismus is de officiële bestemmings-managementorganisatie van de regio Innsbruck, die zich vanaf de hoofdstad van de deelstaat Tirol over meer dan 40 plaatsen in de omgeving uitstrekt – van het Inntal naar het Mieminger Plateau en via Kühtai tot in het Sellraintal. Met jaarlijks bijna 3,5 miljoen overnachtingen (stand 2019) behoort de regio Innsbruck tot de grootste toeristische instituties van Oostenrijk en zij is een unieke symbiose tussen de levendige urbane omgeving en de fascinerende alpiene bergwereld. Veelzijdige stedelijke flair en sightseeing bevinden zich op slechts een kattensprong van de volgende fiets- of wandeltocht, de dichtstbijzijnde skibeleving of winterwandeling. De gratis gastenkaart Welcome Card is de sleutel tot ongelimiteerde veelzijdigheid van de regio: met het gratis gebruik van het openbaar vervoer kunnen zowel op hoogte als dwars door de regio vele hoogtepunten op duurzame en comfortabele wijze worden beleefd. Voor de ongeveer 90 medewerkers en medewerksters staat de gast in het middelpunt van hun denken en handelen. Door hun enthousiasme voor het alpien-urbane gebied bezorgen zij hun gasten datgene waar hun eigen hart sneller van gaat kloppen, en bieden zij op deze wijze telkens weer onvergetelijke vakantiebelevenissen in harmonie met mens en natuur. Met in totaal 12 Tourismus Informationen (VVV’s) is Innsbruck Tourismus dicht bij zijn gasten, te midden van de actie en volgens de moderne tijdgeest – een draaipunt en centrum voor authentieke verhalen en persoonlijke impressies van lokale karakters, die zijn terug te vinden op de populaire Blog en de sociale mediakanalen onder #myinnsbruck.