6 x terug naar de natuur in de bergen van de Savoie Mont Blanc deze herfst

 

2 oktober 2023 - Wanneer de herfst is aangebroken kleurt het berglandschap in de Savoie in warme herfsttinten. Combineer prachtige uitzichten met adembenemende wandel-, fiets- of huskytochten. Kom bij in de spa & wellness en geniet van culinaire hoogstandjes waar de Savoie zo bekend om staat. Ontdek 6 redenen om de Savoie te ontdekken deze herfst.

 

1. VAN BERGWEIDE NAAR BOERDERIJ

Ook wel bekend als "démontagnées" (afdaling van de alpenweiden), begeleid door hun herders trekken de kuddes vee in de herfst terug naar de stallen voor de winter. Voor de lokale bevolking staan de demontagnées voor feesten die de folklore van de Savoyaardse tradities laten zien. Optochten met dieren, traditionele muziek en dans, streekproducten, amusement... Ook voor bezoekers is dit een feest om mee te maken. 
- Thonon-Les-Bains - 7 oktober 2023 
-  Annecy - 14 oktober 2023 
- Les Arcs - Bourg Saint Maurice - 21 oktober 2023 

 

2. ONTDEK MEREN, WATERVALLEN EN VALLEIEN

De prachtige meren en watervallen zijn in de herfst op hun mooist. Het meer van Annecy, omringd door bergen, is een paradijs voor watersportliefhebbers en biedt ook mooie wandelpaden langs de oevers. Voor indrukwekkende watervallen kun je een bezoek brengen aan de Cascade du Rouget in Sixt-Fer-à-Cheval, ook wel bekend als ‘de Koningin van de Alpen’. De waterval valt meer dan 80 meter naar beneden in twee enorme trappen.  

 

3. WANDELEN IN DE GOUDEN BOSSEN

Laat je verwonderen door de bonte en warme herfstkleuren in de gouden bossen van de Savoie Mont Blanc tijdens een wandeling door het schilderachtige berglandschap. Er zijn talloze wandelpaden om uit te kiezen, voor gezinnen met kinderen, beginners en gevorderden. Ga bijvoorbeeld op zoek naar wilde dieren met een herfstwandeling in Les Gets of in de bergen rond La Giettaz. Of maak de bekende Grand Balcon Nord wandeling op de hellingen van Chamonix-Mont-Blanc. Vanaf het tussenstation van de kabelbaan Aiguille du Midi, leidt deze route door een magisch berglandschap, waar je de meest iconische toppen van het Mont-Blanc massief kunt bewonderen. 

 

Savoie Mont Blanc 6x herfst tips

 

 

4. OP PAD MET HUSKY’S 

Op paden bedekt met oranje herfstbladeren, leiden de husky's en hun husky begeleiders (mushers) je op een tocht langs de paden van de Brevon Vallei in de Haut-Chablais. De hond is uitgerust met een harnas en is met een koord aan de volwassene of het kind verbonden, waarna je gaat wandelen. Geholpen door het dier kun je afstanden afleggen zonder vermoeid te raken, terwijl je geniet van de adembenemende bergen gehuld in de warme herfstkleuren.


5. SPA, WELLNESS & AYURVERDA

In de Savoie Mont Blanc zijn er diverse mogelijkheden om heerlijk te ontspannen in de spa. Sommige georiënteerd op het Evian water, zoals bij de Spa in het Royal Hotel dat nu zijn deuren opnieuw opent. In Thonon-Les-Bains laad je hernieuwde energie op in het thermale bad. In de bergen van de Bauges, biedt de Auberge d'Aillon et d'Ailleurs twee ayurveda-vakanties aan in oktober. Gedurende drie dagen leert Amandine je de basis van ayurveda door middel van behandelingen, tips en yogasessies. 


6. 100% WIJNGAARDEN: ONTDEK EN PROEF 

Savoie Mont Blanc staat bekend om zijn vele bekroonde restaurants. Ook heerlijk is de wandel en wijn tour, aangeboden door het tourist bureau in Yenne. Te voet, per fiets of met een elektrische scooter ontdek je de herfstlandschappen langs paden en de vele wijngaarden. Onderweg maak je gastronomische stops: wijnproeven in een wijnkelder, kaas kopen bij de kaasboer of de beroemde pralinebrioche in Saint-Genix! 


Over Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Het is de overkoepelende naam van de Franse departementen Savoie en Haute-Savoie. Het gebied herbergt 112 van de beste en meest gerenommeerde resorts ter wereld. Dat betekent een bergwalhalla met majestueuze bergtoppen en prachtige vergezichten. Savoie Mont Blanc is daarmee zeer aantrekkelijk gedurende het hele jaar. Het is een paradijs voor bergliefhebbers, met uitgestrekte beschermde gebieden, een nationaal park (La Vanoise), twee regionale parken (Bauges en Chartreuse) en vele natuurreservaten. Kijk voor meer informatie op https://www.savoie-mont-blanc.com/en